Cine este și cum arată soție de 47 de ani a lui Mihai Șora, care are 108 ani. Cei doi s-au căsătorit când el avea 98

25 feb. 2023
Cine este și cum arată soție de 47 de ani a lui Mihai Șora, care are 108 ani. Cei doi s-au căsătorit când el avea 98

Mihai Șora, fostul ministru al Învățământului, trăiește o adevărată poveste de dragoste alături de iubita sa, mult mai tânără decât el. Se pare că acest detaliu nu-i opresc din a avea sentimente de iubire unul pentru celălalt.

Mihai Șora, cunoscutul filosof în vârstă de 105 ani, a decis să mai dea iubirii o șansă după ce prima sa soție s-a stins din viață. Acum, fostul ministru al Învățământului este căsătorit cu Luiza Palanciuc, în vârstă de 47 de ani. Aceasta este poetă, eseistă și traducătoare.

Cu toate că între cei doi există o diferență uriașă de vârstă, de 58 de ani, se pare că acest lucru nu este un impediment în iubirea lor. Aceștia s-au căsătorit în luna iulie a anului 2014, însă nu mulți știu detalii legate despre viața lor personală și asta din cauză că atât cunoscutul filosof, cât și soția lui, sunt foarte discreți.

Se mai știe că actuala soție a lui Mihai Șora a lucrat, până la această vârstă, ca cercetător în domeniul filosofiei politice la Paris. De asemenea, amândoi, împreună cu Emil Stratan, au fondat „Academia de poezie” în anul 2010.

Prima soție a lui Mihai Șora a murit în 2011

Cunoscutul filosof a trecut prin momente teribile în urmă cu mai mulți ani, atunci când prima lui soție, Mariana Șora, s-a stins din viață. Acest lucru se întâmpla în luna decembrie a anului 2011, regretata soție a fostului ministru al Învățământului decedând la vârsta de 72 de ani.

Mihai Șora și prima sa soție au fost căsătoriți în perioada 1939-2011 și au avut împreună trei copii – Alexandra, Andrei și Tom. Toți trei stau acum în Germania, iar dintre ei doar mezinul familiei s-a născut în România, în timp ce ceilalți doi frați s-au născut în Franța.