Da, există! Fotbalistul român care a luat 10 la BAC pe linie, inclusiv la matematică. La ce echipă de top joacă

01 iul. 2022
Da, există! Fotbalistul român care a luat 10 la BAC pe linie, inclusiv la matematică. La ce echipă de top joacă
Sursă: Unsplash

Fotbalul este unul dintre sporturile extrem de îndrăgite de către români însă, de-a lungul timpului, acesta a început să fie prost văzut din cauză că unii sportivi tineri aleg să nu mai dea importanță educației.

Cu toate acestea, un tânăr jucător de la Rapid le-a arătat oamenilor că se poate să faci performanță atât în sport, cât ți în educație.

Este vorba despre Ștefan Pănoiu, mijlocașul în vârstă de 18 ani de la Rapid, care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din vara trecută, scrie digisport.ro.

Fiind elev al liceului ”Nicolae Iorga”, el a ales specializarea Științele Naturii, motiv pentru care a trebuit să susțină examen la limba și literatura română, matematică și chimie anorganică. El a luat nota 10 la toate disciplinele arătând, astfel, că poți să te ții de școală și dacă practici un sport.

Având în vedere rezultatele remarcabile, el a primit o bursă de 3.000 de lei, potrivit unei hotărâri de Guvern care prevede că elevii cu medii de 10 la examenele naționale să primească această sumă de bani.

Fotbalistul nu se aștepta să ia nota 10

La acea vreme, fotbalistul a declarat că nu se aștepta să ia nota 10 și că a muncit foarte mult pentru a se putea ține și de sport și de școală.

De asemenea, el a mai spus că examenul a fost unul ușor și că nu știe ce va face pe viitor în ceea ce privește facultatea.

„Chiar la 10 nu m-aș fi așteptat niciodată. Muncă, lucru foarte mult, am încercat să le îmbin cât am putut de mult. După fiecare antrenament, meci, mă duceam, învățam, lucram la mate, chimie, ce aveam nevoie. Am avut noroc și de subiecte relativ ușoare. Față de ce subiecte există, da, a fost mai ușor.

Mama mereu a vrut să merg bine și cu șoala, chiar dacă a fost fotbal. Am reușit să le îmbin și a ieșit bine. Nu știu exact ce voi face, vreau să mă focusez pe fotbal și cu facultatea rămâne de văzut. Înainte să ajung atât de bine cu fotbalul, aș fi vrut să dau la Drept, dar acum mă gândesc la ASE, ceva de sport, care să-mi dea posibilitatea să mă ocup de fotbal.

Eu sunt mândru de mine. Da, am înțeles că voi primi și o bursă de 3.000 de lei. E un rezultat al muncii mele și mă bucur foarte mult de asta”, a declarat Ștefan Pănoiu.