Acuzații grave la adresa celebrului Cove. Actorul este în mijlocul celui mai mare scandal din cariera lui

28 nov. 2022
Acuzații grave la adresa celebrului Cove. Actorul este în mijlocul celui mai mare scandal din cariera lui

Cove, sau pe numele său real, Gabriel Coveșanu, este de patru ani manager al Teatrului ”Ion Creangă” din București. Se pare însă că de când a preluat funcția, au apărut și problemele.

În ultimii ani au tot avut loc demisii la Teatrul ”Ion Creangă”. Doar în acest an, 3 oameni au renunțat în a mai urca pe scenă, iar Ioana Ginghină a decis să spună ce se întâmplă în spatele ușilor închise.

Motivul? Nu este doar vina lui Cove, spune actrița ci mai degrabă a lipsei de empatie față de tineri, dar și de alții mai vechi.

De asemenea, aceasta a mai dezvăluit că amenințările cu demisia tot circulă în interiorul teatrului, iar orgoliul a atins și el cote maxime.

Sunt actori care ajung să renunțe pentru că simt că nu mai au nimic de făcut, a mai povestit aceasta.

Ce se întâmplă cu Teatrul ”Ion Creangă”, de când este manageriat de Cove

”Cove este director de patru ani. Că e Cove sau altcineva, ideea e că în acest moment nu există empatie față de tineri, în primul rând, dar nici față de ceilalți mai vechi. De ceva timp mai mult sunt amenințări – dacă vrei, dă-ți demisia – am auzit aceste vorbe mai mult ca niciodată în ultimul timp. Contractele noastre sunt foarte greu de rupt și atunci se mizează pe cine are orgoliu, pleacă singur de nervi

Managerul spune – nu te las să faci proiectul ăla pentru că trebuie să vii la aceste repetiții. Și la un moment dat toți renunță că nu au încotro”, a mai spus Ioana Ginghină.

O altă problemă majoră de la Teatrul ”Ion Creangă” din București este că actorii nu mai au nici măcar unde să joace. În urmă cu aproape 14 ani, sala a intrat în renovare, iar nici până azi lucrările nu s-au finalizat.

Astfel, sala unde repetă actorii este una cât se poate de mică, a mai dezvăluit aceata.

Actorii nici măcar nu mai au o sală de spectacol

Ne-a fost luată sala pentru renovări acum vreo 14 ani și nu este gata nici în ziua de azi, dar, înainte de managerul de astăzi, respectiv, Cove, a fost altul care reușea să se descurce. Jucam vara ”Rapsodia”, mai jucam în diverse altele.

 Avem o sală foarte mică și face lucruri foarte mici (n.r. râde). Din toate punctele de vedere”, a precizat actrița de la Teatru ”Ion Creangă”, potrivit Fanatik.

Ioana Gingină este actriță la Teatrul Ion Creangă de 21 de ani și știe foarte bine ce s-a schimbat în ultima perioadă. Deși salariile sunt mai mari acum, asta nu înseamnă că mediul de lucru este și el unul favorabil.

”În momentul acesta, cel puțin la noi în teatru, nu mai există empatie pentru actori. Nici pentru tineri și nici pentru cei care au o anumită vârstă. Eu sunt actriță la Teatrul `Ion Creangă` de 21 de ani cu carte de muncă, 23 cu anii în care am fost colaborator.

Față de acum 20 de ani, salariile la stat au crescut considerabil. Ca să înțelegeți cât eram plătită, vă fac un echivalent. Eu bonei îi dădeam mai mulți bani decât luam eu de la teatru. Salariul era de 1.200 de lei. Dar asta nu înseamnă că eu m-am lăsat de teatru.”, a concluzionat actrița.