PRO TV ia distanță mare în topul audiențelor față de rivalii de la Antena 1 și Kanal D. Turcii reușesc să conteze în preferințele publicului mai mult cu serialele turcești, în timp ce trustul Intact se impune cu producții de top. Cele mai de succes s-au dovedit a fi cooking show-urile, dar și Asia Express.
Astfel că începând cu luni, 21 februarie, la concurență cu Survivor România, are loc premiera Chefi fără limite, care-i are în prim plan pe chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu. Cei trei au debutat la PRO TV și acolo au cunoscut celebritatea. Acum Antena 1 vrea să distrugă PRO TV cu propriile arme și speră să devanseze Survivor România.
Chefi fără limite pare să aibă elemente comune cu Asia Express și desigur fiind cooking show, și cu Chefi la Cuțite. Producătorii speră ca această combinație să fie cheia succesului.
Prima destinație a sezonului este insula Chios, a cincea insulă ca mărime din Grecia. Atât concurenții, cât și chefii vor afla aici regulile acestui joc și ce au de făcut în continuare. Primul episod vine și cu primele misiuni. Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane.
Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. Se va culege mastic, se vor găti smochinele și se va frăgezi caracatița. De fiecare dată, la una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în această seară, de la ora 20.30, la Antena 1. Emisiunea va putea fi urmărită în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la 20:30, la Antena 1.