Boala cu transmitere sexuală de care suferă Mihai Bendeac. Actorul a mărturisit și la ce vârstă a avut ultima relație

19 oct. 2021
Boala cu transmitere sexuală de care suferă Mihai Bendeac. Actorul a mărturisit și la ce vârstă a avut ultima relație

Greu de crezut, dar Mihai Bendeac are 38 de ani. Acesta este un adevărat personaj. După ce l-a acuzat pe Cătălin Măruță de hărțuire și l-a amenințat cu plângere penală pentru că insista ca acesta să accepte invitația la podcastul său, în cele din urmă juratul de la iUmor i-a acordat interviul respectiv prezentatorului PRO TV.

Mihai Bendeac a dezvăluit de-a lungul timpului că suferă de depresie și atacuri de panică. Ba chiar recent a avut o manifestare de acest tip chiar în timpul filmărilor de la iUmor. Totul s-a terminat cu bine.

Mihai Bendeac i-a mărturisit lui Cătălin Măruță că a avut trei iubite în viață doar și că nu prea rezistă să rămână îndrăgostit mai mult de 24 de ore. Apoi se consumă totul. Actorul nu s-a rușinat să spună că a avut deja de trei ori o boală cu transmitere sexuală și cu toate acestea a ales să nu mai folosească prezervativ de la 19 ani.

„Am avut până acum, la 38 de ani, doar trei relații mari și late. Cea mai lungă a fost de un an, alta a fost de trei luni și ultima a fost când aveam 27 de ani și a durat doar o lună. De la 19 ani, ochii mei nu mai văzut prezervative.

Mă mir că am scăpat până acum. Am avut Chlamydia de vreo două ori. Mie nu mi-e frică de pastile, am luat tot ce e pe fața pământului. Am luat și Viagra. Dar nici analize nu am curaj să fac de șase ani! Eu am o problemă mare cu relațiile.

Mă îndrăgostesc tare de tot la început. 24 de ore sunt artificii, se consumă tot. După care se duce tot! Asta e problema mea!”, a spus el în podcastul lui Cătălin Măruță.

Ce este Chlamydia, boala pe care a avut-o Mihai Bendeac

Chlamydia trachomatis este una dintre cele mai frecvente boli bacteriene cu transmitere sexuală (BTS) și poate provoca complicații grave dacă nu este tratată la timp. Bacteria se transmite în special prin contact sexual (oral, vaginal sau anal) cu un partener infectat.

Factorii de risc sunt reprezentați de includerea mai multor parteneri sexuali, coinfecția sau infecția anterioară cu un alt BTS și nefolosirea corectă și consecventă a prezervativului. Multe persoane infectate sunt asimptomatice sau pot prezenta simptome ușoare. Semnele și simptomele infecției cu Chlamydia sunt similare și pot fi confundate cu cele cauzate de o altă BTS, gonoreea, astfel încât testele pentru aceste infecții sunt făcute în același timp.

Chlamydia este ușor tratată cu antibiotice. Dacă infecția nu este diagnosticată și tratată, poate cauza probleme grave de reproducere și alte probleme de sănătate.

La femei, infecțiile netratate pot duce la boala inflamatorie pelvină (PID), cu infecții care încep pe colul uterin și se răspândesc în trompe și ovare. Acest lucru poate provoca durere pelviană cronică, infertilitate, risc crescut de sarcină ectopică. Femeile gravide infectate pot prezenta sângerări masive înainte de naștere și ruptură prematură a membranelor și/sau copii cu greutate mică la naștere.

Mamele infectate pot transmite infecția copilului în timpul nașterii. Acești copii sunt expuși riscului de a dezvolta complicații, cum ar fi pneumonia sau conjunctivita, inflamație care, lăsată netratată poate amenința vederea. Rareori, bărbații care nu sunt tratați pot deveni infertili.