Boala gravă cu care a fost diagnosticat Mircea Badea. Nu se va mai vindeca niciodată: „Am fost la toți doctorii de pe planetă”

18 nov. 2021
Boala gravă cu care a fost diagnosticat Mircea Badea. Nu se va mai vindeca niciodată:
Mircea Badea, Carmen Brumă și băiețelul lor

Pe Mircea Badea îl știe toată lumea ca o fire foarte agitată și mereu cu poftă de critică. Tocmai de aceea este greu ca cineva să-și imagineze că acesta suferă de o boală rară, gravă, incurabilă, dar cu care se poate trăi. Însă simptomele sunt unele greu de tolerat, mai ales atunci când nu ai primit încă un diagnostic.

Mircea Badea a recunoscut că suferă de boala celiacă, adică intoleranță autoimună la gluten și că mult timp nu știa ce se întâmplă cu el. A povestit că a mers la toți medicii de pe planetă, dar nimeni nu știa să-i spună ce problemă are. Într-o zi calvarul s-a sfârșit pentru că a întâlnit un doctor care i-a pus diagnosticul corect.

Boala de care suferă Mircea Badea. Carmen Brumă a vorbit despre coșmarul prin care trece

„Domnul Mencinicopschi a scris o carte despre boala celiacă. E o boală nasoală. O boală destul de rară, dar nu atât de rară după cum ai putea crede după denumirea exotică. Se depistează rar. Constați că se întâmplă lucruri cu tine, dar nu știi de ce. Eu am boala celiacă. Stați liniștiți, nu se ia. Știți cine mai are boala celiacă? Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenis”, a declarat Mircea Badea.

Boala celiacă este una care-ți poate da întreaga viață peste cap. Trebuie ținută o dietă foarte strictă, iar cel care suferă de această afecțiune trebuie să evite orice produs care conține gluten. Și cum majoritatea au acest ingredient, nu este chiar ușor de a urma o astfel de dietă până la sfârșitul zilelor.

“Mircea și-a descoperit o intoleranță la gluten. A trebuit să căutam alimente în care să nu existe gluten. Cei care au o astfel de problemă ar trebui să recurgă la alimente simple, naturale. Nu mănânci cremă de brânză, mănânci brânză telemea, nu mănânci un pui cu sos sau o salată cu sos, ci fără, ca să fii sănătos și să îți menții greutatea”, a explicat și Carmen Brumă, partenera de viață a realizatorului Antena 3 și mama fiului său.

Ce înseamnă boala celiacă

Boala celiacă este o afecțiune al cărui diagnostic se pune foarte greu. Poate fi genetică, dar există și alți factori de risc care o pot declanșa. Sunt persoane care pot avea simptome intestinale intense cum ar fi diaree, dureri de burtă, oboseală, stare de slăbiciune, balonare, chiar și greață. Dar sunt și oameni care nu au manifestări de acest tip. În schimb apar probleme pe intestin.

Boala celiacă, mai ales dacă nu este descoperită la timo poate provoca și alte afecțiuni grave cum ar fi anemie, osteopenie/osteoporoză, dar și riscul de a dezvolta alte boli autoimune, precum și o serie de malignități, cum ar fi limfom, cancer esofagian, cancer de colon.