Boala incurabilă de care suferă celebrul Radu Pietreanu. Actorul de la Vacanța Mare a trăit un iad în ultimii ani

14 mai 2022
Boala incurabilă de care suferă celebrul Radu Pietreanu. Actorul de la Vacanța Mare a trăit un iad în ultimii ani

Cu siguranță vi-l amintiți pe Radu Pietreanu de la Vacanța Mare. Cu ani în urmă, alături de Mugur Mihăescu, cei doi erau unii dintre cei mai apreciați actori de comedie, însă ambii au dispărut din lumina reflectoarelor de ceva timp.

Pentru Radu Pietreanu, ultimii ani au fost cei mai dificili. Actorul a fost diagnosticat cu cancer la plămâni și a stat în comă timp de trei săptămâni. Ulterior, acesta a ajuns în Turcia pentru a se opera, însă costurile au fost atât de mari, încât a fost nevoit să își vândă chiar și casa.

Boala sa l-a făcut să ajungă în pragul depresiei. De asemenea, Radu Pietreanu a slăbit 36 de kilograme și nici nu se mai putea ține pe picioare după ce s-a trezit din comă.

Pot să fiu un exemplu pozitiv pentru cei care o pățesc. Am avut cancer la plămâni. Am intrat în depresie. Când am auzit de cancer, nu știam prea multe. Am și murit un pic, un minut să zic așa. Pe lumea cealaltă e o liniște… Eu vreau prieteni, vreau gălăgie. Când m-am întors, trecuseră trei săptămâni pe pământ.

Eram un cadavru care a stat trei săptămâni pe o canapea, fără să vorbească, fără să mănânce, fără să nimic. Slăbisem 36 de kilograme. De la 96 de kg, aveam 60. Când m-am ridicat, am făcut doi pași, am căzut. Nu mai aveam carne între piele și os”, a mărturisit actorul, într-un podcast recent.

Cum și-a revenit Radu Pietreanu după cancer

După luni întregi de tratament, Radu Pietreanu și-a revenit. Deși credea că nu mai este interesat de scenă, pentru că nu rezista mai mult de 20 de minute, între timp și-a reînceput turneele.

Ba mai mult de atât, actorul de la Vacanța Mare spune că acesta este singurul lucru care îl mai ține în viață: activitatea. El povestește că atunci când va ieși din scenă va fi ca și cum și-a părăsit viața.

”M-am dus la tratamente, m-am făcut bine. Aflasem de boala în vară. Prin octombire m-am făcut bine. Am pus mâna pe chitară, după trei săptămâni, deși am zis că nu mă mai interesează scena. (…) Mai mult de 20 de minute nu rezistam pe scenă. Încet, încet, mi-am revenit, am reînceput turneele.

De fapt, asta mă ține în viață, energia pe care am dezvoltat-o de-a lungul vieții. Liniștea aia pe care am simțit-o atunci nu e bună. Liniștea aia arată că ai ieșit din scenă, ai ieșit din rol, ai ieșit din viață. Trebuie să faci ceva”, a mai povestit Pietreanu.