Boala năucitoare cu care a fost diagnosticat Marius Moga. Abia acum a avut curajul să povestească prin ce momente cumplite a trecut

17 sept. 2021
Boala năucitoare cu care a fost diagnosticat Marius Moga. Abia acum a avut curajul să povestească prin ce momente cumplite a trecut

La doar 39 de ani, Marius Moga este unul dintre cei mai talentați și apreciați compozitori din România. Acesta a atins culmile succesului devreme. Iubea muzica și îi plăcea să creeze, astfel că la 21 de ani era deja considerat un mic Mozzart.

Puțini știu, însă că actualul jurat de la SuperStar România a fost nevoit să apeleze pentru o lungă perioadă de timp la psihologi pentru a trece peste un moment mai delicat din viața lui. El a fost diagnosticat cu o boală, care poartă denumirea de sindromul impostorului.

El a povestit în cadrul podcastului prezentat de Gojira că de-a lungul timpului  s-a sabotat singur de multe ori, recunoscând că au fost multe momente în care nu s-a apreciat pe el însuși. A apelat la mai mulți psihologi, iar aceștia l-au readus pe calea corectă.

”Eu nu sunt bun cu mine. Vreau să zic că eu am considerat întotdeauna că prima piesă pe care am avut-o No. 1 a fost, de fapt, cea mai slabă și anume, Ți-am promis, de la Akcent. Motivul pentru care am făcut asta este că atunci când faci multe piese, te apucă un sindrom al impostorului și ai impresia că o faci prea ușor. Mi-au spus niște psihologi că sunt pe cărări greșite.

Oamenii nu-și dau seama, dar eu chiar îmi fac prea ușor treaba și sunt plătit să fac asta. E ceva ce te afectează. Ai impresia că păcălești niște oameni, dar în realitate îți iese foarte ușor muzica pentru că o faci cu drag și cu pasiune”, a mărturisit Marius Moga în cadrul podcastului lui Gojira, potrivit VoxBiz.ro.

Marius Moga a povestit cum a revenit pe drumul cel bun

Juratul de la SuperStar România a explicat cât de importantă a fost pentru el psiholoaga cu care a colaborat. Practic ea i-a deschis ochii, iar el a învățat să se iubească pe sine și să-și aprecieze munca la adevarata valoare. Artistul a spus și că nu doar el a avut de suferit de pe urma unei astfel de afecțiuni, ci și alte persoane care reușesc în viață prin talent, dăruire și muncă.

”Doamna psiholog m-a întrebat de ce ar vrea să vină toți la mine să mă caute dacă nu aș avea ce le trebuie. Și i-am spus că mi se pare că o fac prea ușor, iar alții se chinuie mai mult. Și rămâne treaba lor dacă se chinuie mai mult. E un sindrom al impostorului pe care îl simte orice om care face un lucru bine și ușor. Sunt mulți oameni care suferă din chestia asta (…) oameni mari, de succes”, a mai spus Marius Moga.

Acesta a arătat și cât de important este să-ți programezi corect creierul și să nu-ți impui limite. Să crezi în ceea ce faci și să iubești ceea ce creezi, iar rezultatele vor veni de la sine.

”Nu le-a spus nimeni niciodată că expresia muncește, că dacă muncești, o să ai nu este așa. Dacă tu ți-ai setat creierul că trebuie să muncești puțin și eficient, vei face asta. Dacă ți-ai setat creierul că trebuie să muncești mult ca să ai ceva în viață, ce crezi? O să muncești mult ca să ai ceva în viață. Orice iți setezi de mic copil, vei căra cu tine toată viața”, a conchis artistul.