Ce facultate de renume a terminat Marius Moga? Studiile lui nu au nicio legătură cu muzica. Ce profesie ar fi trebuit să aibă în mod normal

09 oct. 2021
Ce facultate de renume a terminat Marius Moga? Studiile lui nu au nicio legătură cu muzica. Ce profesie ar fi trebuit să aibă în mod normal

Marius Moga este unul dintre cei mai în vogă compozitori din România și considerat de specialiști un mare talent. De altfel, acesta a fost supranumit Micul Mozzart. În prezent are propriul studio, unde compune piese pentru numeroși artiști, dar este și jurat la SuperStar România, show muzical pe PRO TV, alături de Smiley, Raluka și Carla’s Dreams.

Marius Moga a cochetat cu muzica încă din perioada liceului, iar talentul l-a moștenit din familie. Una dintre bunici a cântat în corul Bisericii, un străbunci a compus pentru ansamblul folcloric, tatăl știe să cânte la chitară, iar mama studia canto clasic. Așadar nu este de mirare că și el s-a impus în muzică.

Interesant este că nu a ales să studieze Conservatorul, ci Sociologia. A absolvit această facultate complicată, dar nu a profesat niciodată în domeniu. Totuși este mândru de studiile pe care le-a terminat.

Marius Moga a trăit în condiții mizere

Încă din perioada liceului, Marius Moga compunea piese. La acel moment doar pentru Talk to Me, formația sa de atunci împreună cu Daniel Comaniciu. A ajuns repede cunoscut în Alba Iulia, iar apoi Adi Sînă de la Akcent l-a invitat la București.

Marius Moga a luat mai întâi examenul de bacalureat cu media peste 9, iar în Capitală, până să ajungă celebru, nu a dus-o deloc bine. În anul 2000 a compus pentru Akcent piesa „Ți-am promis”, produsă în 2001 și cotată foarte bine în toate clasamentele. De atunci a urcat treaptă cu treaptă.

Deja în anul următor, petrece tot mai mult timp în Los Angeles, iar în 2002 compune pentru celebra trupa Maroon 5 („The Man Who Never Lied”). Melodia face parte din albumul lansat de acestia si a fost foarte bine primită, având un review favorabil din partea Billboard Magazine. Astfel, Marius Moga ajunge să fie cu adevărat primul român ce compune pentru o trupă faimoasă din afară.