Ce studii are de fapt celebrul Cătălin Măruță și ce funcție importantă în stat deținea tatăl său în trecut? Vedeta PRO TV avea pregătită o altă carieră

07 feb. 2022
Ce studii are de fapt celebrul Cătălin Măruță și ce funcție importantă în stat deținea tatăl său în trecut? Vedeta PRO TV avea pregătită o altă carieră
Cătălin Măruță, alături de Cătălin Botezatu, la podcastul lui

Ca orice părinte, tatăl lui Cătălin Măruță avea planuri mari pentru fiul său, însă acesta l-a cam dezamăgit pentru că nu a dorit să-i urmeze exemplul în ceea ce privește cariera profesională. Tatăl lui a dorit foarte mult ca Măruță să termine o facultate de stat, însă vedeta Pro TV a avut alte planuri.

Tatăl lui Cătălin Măruță, Constantin Măruță, a fost un judecător respectat în trecut și spera ca fiul său să-i calce pe urme în privința carierei. El și-a dorit foarte mult ca fiul său să termine o facultate de stat. Cu toate acestea, Cătălin, după ce a terminat liceul la Târgu Jiu și a venit la facultate în București a urmat studiile Facultății de Drept, din cadrul Universității Nicolae Titulescu.

Această decizie, deși l-a încântat pe Cătălin Măruță, l-a dezamăgit foarte tare pe tatăl său. Măruță povestește că avea alte planuri în acea vară și nu voia să stea să învețe pentru examenul de la stat. Încă de pe băncile facultății el s-a angajat la un post de radio.

Măruță a vrut să facă altceva

„La Nicolae Titulescu, o facultate senzațională, dar o dezamăgire foarte mare pentru tatăl meu care își dorea foarte tare ca eu să merg la facultatea de stat. Am mers la particulară pentru că în vara respectivă aveam alte planuri, nu mai aveam chef să stau să învăț ca să dau abia în toamnă examenul la stat. Țin minte că am avut o discuție cu el în care mi-a spus: „Dar măcar puteai să încerci la stat …” la care eu am răspuns că sunt deja student și că vreau să fac altceva”, a povestit Cătălin Măruță într-un interviu mai vechi.

A urmat job-ul la TVR, unde a prezentat mai multe emisiuni și în sfârșit la Pro TV, unde este angajat de 14 ani. Acum, la 43 de ani, Cătălin Măruță se consideră împlinit. Este căsătorit cu Andra, are doi copii care îi aduc bucurii și cariera sa din televiziune este în continuare una de succes.

„Mama a fost statistician, a lucrat foarte mulți ani la Spitalul Județean din Târgu Jiu, iar tatăl meu a fost judecător. De asta am și făcut eu dreptul, am fost influențat din familie, îmi plăcea când vedeam ce profesie are el și voiam să fiu și eu ca el. A fost judecător pe cazuri penale, o latură foarte grea a meseriei lui. Amândoi sunt la pensie de foarte mult timp”, a dezvăluit vedeta Pro TV pentru life.ro.