Chef Cătălin Scărlătescu a fost dat afară! Gafă imensă care i-a adus concedierea

03 oct. 2021
Chef Cătălin Scărlătescu a fost dat afară! Gafă imensă care i-a adus concedierea

Chef Cătălin Scărlătescu este astăzi unul dintre cei mai celebri bucătari din România. Și nu doar pentru că gătește divin, ci și datorită popularității pe care a câștigat-o de-a lungul anilor prin prezența lui în juriul Masterchef de la PRO TV și apoi Chefi la Cuțite de la Antena 1.

Probabil toată lumea își îmaginează că chef Cătălin Scărlătescu a avut un drum lin spre succes, însă lucrurile nu au stat deloc așa. În perioada în care era angajat în Germania la un restaurant de top a fost dat afară de bucătarul șef.

Cătălin Scărlătescu s-a oferit singur să pregătească un sos Bechamel pentru cel care-i era superior. Rețeta o avea de la un bucătar din România, doar că lucrurile s-au terminat foarte prost. A fost concediat, fără să înțeleagă ce gafă a comis.

Gafa pe care a comis-o chef Cătălin Scărlătescu

„Se întâmpla în Germania, prin 90… eram la primul meu loc de muncă și Chef-ul a cerut un sos Bechamel, eu am făcut exact cum învățasem în țară și am făcut, evident, o tâmpenie. Cert este că am primit un șut și am fost dat afară din bucătărie. Ploua și eu nici nu apucasem să-mi iau geaca pe mine, am umblat o oră prin ploaie în tricou, fără să-mi dau seama unde am greșit. Până când în fața mea a apărut o librărie, am intrat și am găsit standul cu cărți de gătit. Și… surpriză! Sosul Bechamel din cărțile lor era cu totul altul decât cel pe care îl știam eu. Din acel moment, în fiecare lună în ziua de salariu, mi-am cumpărat câte o carte”, a povestit Chef Cătălin Scărlătescu.

Acum acesta este la fel de dur cu cei pe care-i jurizează, însă o face cu speranța că ei vor progresa. Ultima ediție Chefi la Cuțite a fost câștigată de o membră a echipei sale, Narcisa Birjaru. El i-a promis tinerei în vârstă de 24 de ani că o va angaja la restaurantul lui după concurs.

Doar că chef Scărlătescu nu s-a ținut de cuvânt, iar Narcisa a fost foarte dezamăgită. Totuși pentru vară, ea a prins un contract foarte bun cu unul dintre hotelurile de lux ale lui Cristi Borcea, situat pe litoral. Așa că în cele din urmă a ieșit câștigată pentru că salariul a fost unul pe măsură.

Acum Chef Scărlătescu se află în Grecia, alături de colegii săi, chef Florin Dumitrescu și chef Sorin Bontea pentru a filma un nou show culinar, Chefi fără limite. Prezentatoarea este Irina Fodor și nu Gina Pistol, așa cum se aștepta toată lumea.