Cum îl teroriza Niculina Stoican pe regretatul Petrică Mîțu Stoian chiar înainte să moară. Impresarul artistului, mărturii cutremurătoare

09 nov. 2021
Cum îl teroriza Niculina Stoican pe regretatul Petrică Mîțu Stoian chiar înainte să moară. Impresarul artistului, mărturii cutremurătoare

Niculina Stoican s-a arătat foarte afectată de moartea marelui artist Petrică Mîțu Stoian. Toți cei care l-au cunoscut îl plâng cu lacrimi amare și spun că era cel mai bun om de pe pământ. Fanii împărtășesc și ei durrea familiei și regeretă enorm trecerea în neființă a unui dintre cei mai renumiți cântăreți de muzică populară.

Petrică Mîțu Stoian avea doar 61 de ani și a murit pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Reșița. Acesta avusese în urmă cu ceva timp coronavirus și făcea terapie cu ozon la o clinică privată pentru recuperarea plămânilor. De asemenea, el lua un tratament cu anticoagulante și se pare că un supradozaj al acestora i-ar fi adus moartea.

Sora artistului a fost de acord ca Petrică Mîțu Stoian să fie supus unei atopsii pentru a se stabili clar cauza decesului. Deja procurorii au deschis și un dosar penal in rem și încearcă să afle cum s-a ajuns în acest punct.

Acuzații grave la adresa Niculinei Stoican. Cum îl teroriza pe marele artist?

Între timp a izbucnit un război teribil între Niculina Stoican, cea cu care marele artist a avut multe colaborări și impresarul lui, Doru Gusman, care spune că pentru el Petrică Mîțu Stoian era ca un frate și un tată pentru fiicele lui.

Acesta o acuză pe Niculina Stoian că i-a terorizat prietenul în ultima perioadă și că din cauza ei, el a decis să se pensioneze de la Ansamblul Folcloric Maria Tănase pentru că artista îl umilea și îl teroriza.

”El a plecat de la Ansamblul Maria Tănase supărat, foarte supărat! Și a plecat din cauza ei, din cauza Niculinei Stoican. Pentru că îl teroriza, îl umilea. Nu s-a dus la un spectacol sau ceva, i-a făcut adresă la primărie, primăria i-a tăiat ziua. Mi-a spus: `Nu mai suport`.

El s-a pensionat din cauza ei, să scape de ea, să nu o mai vadă. Astea sunt cuvintele lui: `Nu vreau să o mai văd. Nu suport să mă umilească ea`. Știe toată lumea, știu cântăreții mari. Nu îl lasă acum, nici mort, în pace, vrea să se răzbune, nu știu”, a declarat plângând  Doru Gusman, în direct, la Oltenia TV.

Niculina Stoican a dat și ea o replică rapidă și a negat toate acuzațiile. Ea a spus că timp de 14 ani a lucrat împreună cu Petrică Mîțu Stoian și că nu s-au certat niciodată. Trebuie menționat că aceasta se afla la conducerea Ansambului Folcloric Maria Tănase.

Niculina Stoican spune că a avut doar discuții constructive cu marele artist

”Nu s-a pensionat devreme, s-a pensionat pentru că avea vârsta de pensionare și pentru că atunci când eu i-am spus că nu e un om care să își întrerupă activitatea, că trebuie să continue, mi-a spus că nu mai vrea, că își dorește să facă ce vrea el, când vrea el, cum vrea el și cât vrea el. Petre a plecat pentru că și-a dorit să plece și și-a dorit din tot sufletul să trăiască pentru el”, a fost reacția cântăreței de muzică populară.

”Eu nu m-am certat cu Petre niciodată în viața mea. Vocile care spun asta, își asumă ceea ce spun, eu îmi asum ce zic eu. Niciodată în viața mea nu m-am certat cu el, noi am avut discuții pe un subiect sau altul, constructive, dar niciodată nu ne-am certat. El a plecat pentru că și-a dorit să plece de la ansamblu, el a avut anii de pensie, nu mai voia să fie la program.

În momentul în care a primit decizia de pensionare, i-am făcut o surpriză: i-am pregătit un aranjament floral și ne-am luat la revedere, în fața publicului, noi tot ansamblul. Așa că plecarea lui Petre din Ansamblul Folcloric Maria Tănase a fost mai mult decât onorantă, cu un La revedere într-un spectacol în fața publicului”, a mai adăugat Niculina Stoican.

Impresarul Doru Gusman s-a arătat foarte contrariat de faptul că trupul lui Petrică Mîțu Stoian a fost dus la Ansamblul Maria Tănase, în contextul în care acesta era foarte mâhnit de ceea ce i se întâmplase acolo.

”El a spus așa, și știe multă lume: `Nici sufletul nu mai îmi calcă la Maria Tănase!`. L-a rugat pe Enceanu (Constantin Enceanu, coleg și preten cu el, n. red.) să îi ia un tablou, avea un tablou, nu știu ce tablou, l-a rugat să i-l aducă la el acasă. Cred că era ultimul lucru pe care și l-ar mai fi dorit, să fie dus la Maria Tănase”, susține fostul impresarul, care printre lacrimi a adăugat că Petrică Mîțu Stoian nu știa să spună niciodată NU și că bunătatea nu i-a ajutat la nimic în cele din urmă.