Dezastru pentru Ion Țiriac! Și-a pierdut toți banii într-o singură zi! Greșeala imensă pe care a comis-o

14 nov. 2021
Dezastru pentru Ion Țiriac! Și-a pierdut toți banii într-o singură zi! Greșeala imensă pe care a comis-o

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Și-a construit un adevărat renume, are la activ mai multe afaceri profitabile în țară, însă ca orice alt om, fostul tenismen a avut și el momentele sale în care a pierdut din punct de vedere financiar.

Numele lui Ion Țiriac este cunoscut și peste hotare, iar jurnaliștii americani de la New York Times au dezvăluit un episod inedit în care a fost implicat Ion Țiriac. Evenimentul este unul vechi, de la mijlocul anilor 60 și a avut loc într-un cazinou din Puerto Rico.

Ca orice alt jucător, Ion Țiriac a vrut să își înmulțească banii pe care doar ce îi câștigase la turneu. Avea 5.000 de dolari din premii atunci și a decis ca 600 dintre aceștia să îi joace la o ruletă.

Suma de 600 de dolari era o sumă imensă la acea vreme pe care nu oricine o avea în buzunar, însă Ion Țiriac a reușit imposibilul: a pierdut-o pe toată după ce a mizat de 13 ori la rând pe numărul 13.

Cum și-a pierdut Ion Țiriac banii într-o singură noapte

„În 1968, cel mai bun an al său, Ion Țiriac a câștigat 5.000 de dolari din premii. La mijocul anilor ’60 a mers la mesele de joc din San Juan și a pierdut toți banii din buzunar, după ce a pariat 13 negru de 13 ori la rând. Erau 600 de dolari, mărunțiș pentru Michael Jordan, dar o avere pentru alții”, scriu jurnaliștii de la New York Times, citați de ProSport.

Chiar dacă acum 50 de ani Ion Țiriac a pierdut bani importanți la ruletă, asta nu înseamnă că în timp, afaceristul nu a știut să își gestioneze finanțele. Presa americană scrie despre fostul tenismen român că a reușit să își valorifice imaginea, investind în afaceri profitabile din mai multe domenii cheie.

 „Şi-a valorificat imaginea de cel mai faimos export românesc după Ilie Năstase și Nadia Comaneci! Ion Țiriac a lansat o bancă de succes care i-a purtat numele, prima bancă comercială privată post-comunistă din România, devenind asociat al Siemens, dar şi al companiei producătoare de automobile Mercedes-Benz!”, au mai scris americanii.