Dosar penal pentru Lidia Buble. Motivul real pentru care artista de la Asia Express a fost audiată la DIICOT. Ce acuzații grave i se aduc, de fapt

10 nov. 2021
Dosar penal pentru Lidia Buble. Motivul real pentru care artista de la Asia Express a fost audiată la DIICOT. Ce acuzații grave i se aduc, de fapt
Sursa foto: Instagram

Lidia Buble se află în mijlocul unui scandal imens. Vedeta, care este în prezent concurentă la Asia Express, a fost audiată la DIICOT mai multe ore după ce telefonul ei ar fi fost interceptat. Procurorii au deschis un dosar penal pentru luare și dare de mită.

În fapt, Lidia Buble a fost oprită într-o seară de doi polițiști de la Brigada Rutieră pentru un control de rutină. Aceasta consumase alcool și nu știa cum să procedeze cu oamenii legii. Așa că și-a sunat un prieten pentru a o sfătui ce să facă.

Bărbatul i-a recomandat să nu sufle în etilotest și să se înțeleagă cu polițiștii contra unei sume de bani. Ceea ce s-a și întâmplat. Mai mult decât atât, oamenii legii au mers cu Lidia Buble până acasă pentru a-și primi sumele negociate. Dar pentru că artista nu avea cash, a mers la un bancomant să scoată bani.

Apoi vedeta și-a sunat prietenul și i-a povestit cu lux de amănunte cum a procedat. Bărbatul avea telefonul inteceptat de DIICOT, fiind suspect că ar întreprinde mai multe activități ce vizează criminalitatea organizată.

Cum a scăpat Lidia Buble de acuzațiile DIICOT

Astfel procurorii au considerat că vor fi ajutați în ancheta lor contra bărbatului respectiv și dacă o audiază pe Lidia Buble, cu privire la infracțiunea comisă de aceasta. I-au și deschis un dosar penal, pentru luare de mită.

Sursele ShowBlitz.ro spun că oamenii legii au renunțat la acuzațiile împotriva vedetei pentru că aceasta ar fi dat mai multe declarații extrem de utile. Iar în schimbul acestora, ei s-au arătat dispuși să-i închidă dosarul penal.

În ceea ce-i privește pe cei doi ofițeri de la Brigada Rutieră, aceștia rămân cu acuzațiile de luare de mită, după arată informațiile publicate de Gândul.ro.

În principiu, legea spune destul de clar, că pentru a fi exonerată de vină, persoana care a oferit mita trebuie să facă denunțul înainte ca autoritățile să se sesizeze cu privire la infracțiunea comisă. Deci în mod cert, Lidia Buble și-a negociat cu procurorii renunțarea la acuzații și a oferit informații utile pentru aceștia.