EXCLUSIV. Ce studii are de fapt Ion Răducanu, tatăl celebrei Emma Răducanu. Ce lucrează în Marea Britanie

16 sept. 2021
EXCLUSIV. Ce studii are de fapt Ion Răducanu, tatăl celebrei Emma Răducanu. Ce lucrează în Marea Britanie
Emma Răducanu la Gala Met

La doar 18 ani, Emma Răducanu a devenit un adevărat star internațional. După ce a câștigat US Open, frumoasa britanică a fost asaltată cu oferte de publicitate, care mai de care mai tentante. Tenismena reprezintă Marea Britanie, țară unde a emigrat împreună cu părinții săi, Ion Răducanu și Renee, când avea doar doi ani.

Emma Răducanu s-a născut în Canada, mai exact la Toronto, din tată român și mamă chinezoaică. Cei doi s-au îndrăgostit unul de celălalt în această țară, dar când fetița lor avea doi ani au decis să se stabilească în Marea Britanie pentru că au considerat că vor beneficiat de condiții mai bune de viață.

Și nu au greșit. Pentru că astăzi familia Răducanu este una destul de bogată, care locuiește într-un cartier de top din Londra. Mai mult, aceștia și-au permis să investească masiv în Emma Răducanu, care pe lângă tenis a mai practicat și alte sporturi scumpe, cum ar fi echitația sau karting.

Ce studii are Ion Răducanu și cu ce se ocupă astăzi în Marea Britanie

Ion Răducanu s-a născut în București, unde mama lui locuiește și astăzi. Aceasta a absolvit Facultatea de Construcţii din Capitală, iar apoi a plecat în Canada. Acolo a întâlnit-o pe chinezoaica Renee, care lucra în domeniul financiar și în anul 2002, cei doi s-au căsătorit și apoi a venit Emma pe lume, în luna noiembrie.

Ion Răducanu, tatăl Emmei Răducanu

Ion Răducanu și-a schimbat numele în Ian și a devenit și el un expert tot în zona finanțelor, având un job foarte bine plătit. Familia a devenit una destul de bogată, astfel că au avut suficienți bani pentru a o crește pe Emma așa cum au visat.

Frumoasa tenimenă a fost elevă la Newstead Wood School din Orpington, unde a întâlnit-o pe Dina Asher-Smith, care este campioană mondială la atletism. Această este mai mare cu 7 ani, dar cele două sunt bune prietene. De altfel, când Emma s-a retras de la Wimbledon, în urma unui atac de panică, aceasta a încurajat-o.

Emma Răducanu poate deveni cea mai bogată sportivă din lume

La US Open, tenismena a jucat fără presiune și s-a impus. Este o premieră mondială reușita ei. Înainte de acest succes, care a transformat-o peste noapte în milionară, câștigase doar un turneu ITF, de 25.000 de dolari și avea în palmares doar 4 turnee WTA.

Emma Răducanu vorbește perfect mandarină, astfel că toți chinezii o iubesc, iar companiile doresc să-i devină sponsori. În plus, cei din Marea Britanie o adoră. Ea a primit felicitări de la premierul Boris Johnson și Regina Elisabeta a doua, iar românii și-ar dori și ei să o vadă în turneu de la Cluj.

Impresarul ei este cel care a ajutat-o și pe Maria Sharapova să câștige peste 320 de milioane de dolari din afara tenisului, deci viitorul ei sună foarte bine.

Emma a venit ultima dată în România înainte de pandemie, să-și viziteze bunica din partea tatălui, care mereu îi pregătește sarmale.