Florin Călinescu diagnosticat cu o boală extrem de gravă. „Îţi mănâncă tot ţesutul”. Ce spun medicii despre șansele lui

19 mai 2022
Florin Călinescu diagnosticat cu o boală extrem de gravă.

Deși toată viața lui, Florin Călinescu a făcut oamenii să râdă, acesta a avut de înfruntat dramă după dramă. Soția lui a murit tânără, unul din băieți s-a spânzurat, iar el a fost nevoit să treacă prin chinurile celei mai crunte boli care există, cu impact psihologic puternic: cancerul. Din acest motiv a și dispărut o perioadă din prim plan.

Totul se întâmplă în urmă cu aproximativ trei ani. A mers la medic pentru că simțea că îl jenează ceva la nas, iar diagnosticul a fost unul devastator: cancer de piele.

„Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică. Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania!”, a declarat Florin Călinescu.

Actorul a trecut prin toate stările în acele momente, dar s-a adunat și a căutat cele mai bune soluții. Și-a dorit să trăiască și să se vindece. Mulți consideră cancerul drept o condamnare la moarte, dar în realitate mulți pacienți reușesc să țină boala în frâu și chiar să o învingă. Pe lângă tratament și factorul psihologic este foarte importante.

Chinul prin care a trecut Florin Călinescu

Florin Călinescu a apelat la microchirurgia Mohs, o tehnică revoluționară care l-a ajutat să scape în cele din urmă de cancer. Dar s-a chinuit timp de un an.

„Nu mai treci prin teroarea aşteptării, 2-3 săptămâni, aşa afli pe loc rezultatele biopsiilor şi aşa poţi să afli pe loc şi că e bine. Asta, psihic, te scuteşte de un chin şi de un calvar. E o poveste care nu te omoară, dar netratată îţi mănâncă tot ţesutul.

N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather”, a mărturisit Florin Călinescu, care acum este bine.

Actorul și-a dat demisia de la Românii au talent în urmă cu aproximativ un an, iar apoi a semnat cu Prima Tv, unde a avut o emisiune timp de câteva luni. Din cauza audienței scăzute, a ales să o oprească și să revină atunci când va găsi un format cu care chiar să aibă impact. Momentan nu se mai știe nimic despre el.