Gestul lui Ion Țiriac a șocat întreaga planetă. Ce s-a întâmplat cu dinții lui

17 nov. 2021
Gestul lui Ion Țiriac a șocat întreaga planetă. Ce s-a întâmplat cu dinții lui

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români. Are o avere colosală și nenumărate afaceri pe teritoriul țării, iar toți cei care l-au cunoscut spune despre el că este un om serios și de asemenea un mare profesionist. Pe de altă parte, mulți spun că fostul mare tenismen este o persoană destul de retrasă. 

Numele lui Ion Țiriac nu este cunoscut doar în România, ci și peste hotare, așa că cei de la The NewYork Times au scris un articol amplu despre personalitatea retrasă a afaceristului.

Pentru o parte din oamenii care l-au cunoscut, Ion Țiriac rămâne un mister. La fiecare întâlnire de afaceri sau la negocieri, fostul tenismen a fost mereu rece și se pare că asta nu este doar o aparență, ci chiar caracterul acestuia. Nici măcar prietenii săi apropiați nu l-au văzut vreodată zâmbind, așa că de-aici a luat naștere porecla ”contele Dracula”.

”Fotograful îl ruga pe Ion Tiriac să zâmbească, dar nu zâmbește, pentru că are o imagine de protejat! Prietenii lui spun că nu i-au văzut niciodată dinții! Dar Contele Dracula, așa cum este cunoscut în lumea tenisului domnul Țiriac, născut în Transilvania, își dorește să fie cooperant, așa că afișează o aliură ceva mai blândă.

Înainte de a deveni un Svengali pentru Boris Becker, un manager de tenis multimilionar, un Donald Trump al capitalismului românesc, Ion a jucat la Wimbledon împotriva unor vedete precum Rod Laver și Stan Smith”, scriau jurnalistii americani.

Unde s-a pierdut zâmbetul lui Ion Țiriac

Nu știm când a dispărut zâmbetul lui Ion Țiriac, cert este că omul de afaceri a avut o copilărie extrem de dificilă. Și-a pierdut tatăl când avea doar 11 ani, iar mama lui a fost nevoită să îl întrețină cu salariul pe care îl câștiga de la o fabrică.

Asta nu l-a oprit însă să devină un mare campion de tenis și să se remarce și la hocheiul pe gheață. După ce a cunoscut celebritatea, Ion Țiriac a devenit un om excentric, însă cel mai probabil nu a uitat de unde a pornit.

”Tatăl său a murit din cauza unei boli necruțătoare, când Ion Țiriac avea doar 11 ani, iar mama sa lucra la o fabrică pentru a întreține familia. A fost campion de tenis de masă la copii și jucător olimpic de hochei pe gheață în România, apoi a intrat în circuitul de tenis!

Înainte de a deveni om de afaceri, era cunoscut ca un tip excentric, care mergea pe motociclete, urmărea modele și bea șampanie. A fost un jucător de tenis viclean, chiar dacă uneori nepoliticos, care l-a motivat pe compatriotul și partenerul său de dublu, mai talentat și mai rebel, Ilie Năstase, au mai scris jurnaliștii americani despre Ion Țiriac.