Îl mai știți pe celebrul Radu Coșarcă, fostă vedetă Antena 1? Cu ce a ajuns să se ocupe astăzi. Nimeni nu și-ar fi imaginat

20 apr. 2022
Îl mai știți pe celebrul Radu Coșarcă, fostă vedetă Antena 1? Cu ce a ajuns să se ocupe astăzi. Nimeni nu și-ar fi imaginat

Radu Coșarcă a fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune, însă a ales să o ia pe alt drum. În prezent, acesta lucrează într-un domeniu complet diferit.

Radu Coșarcă și-a început cariera în televiziune la TVR, dar ulterior s-a mutat la Antena 1, acolo unde a prezentat știrile. De asemenea, el a fost unul dintre primii membri ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), ocupând această funcție în perioada 1992-1994.

Printre posturile TV la care a lucrat se numără Național TV, TVR și Antena 1, însă Radu Coșarcă a avut o perioadă în care a fost profesor. Acesta a predat comunicare la Universitatea București.

La vremea când încă activa în acest domeniu, Radu Coșarcă a reușit să întreacă Pro TV-ul, alături de Mona Nicolici și de Sandra Stoicescu.

”Sondajele de audiență din ultima vreme arată că Știrile PRO TV înregistraseră o scădere a audienței. Nu neapărat din cauza uzurii vedetelor sau a politicii redacționale (chestiuni care nu sunt deloc de neglijat), cât, mai cu seamă, din cauza agresivității concurenței.

Observatorul de la Antena 1, plasat la ora 19:00, a reușit să submineze cotele de audiență ale principalului buletin de știri de la PRO TV. Cel puțin, în București, conform sondajelor de audiență ale companiei AGB Data Research, în luna noiembrie, audiența echipei Nicolici-Coșarcă a fost superioară Știrilor PRO TV”, se scria în presă în anul 2009.

Radu Coșarcă a decis să plece din presă după 20 de ani de activitate

Cunoscutul fost prezentator al știrilor de la Antena 1 a decis să plece de la această televiziune în anul 2010, el alăturându-se echipei Enel. La început a ocupat funcția de director Relații Externe, apoi, în perioada 2010-2016, el a ocupat funcția de director de comunicare. În declarația de avere depusă în perioada respectivă se arăta că acesta primește un salariu anual de jumătate de milion de lei.

După ce a petrecut 6 ani în cadrul companiei, Radu Coșarcă a decis să facă o nouă schimbare și s-a transferat la Cupru Min. Inițial, aici a ocupat funcția de membru al Consiliului de Administrația, dar a urcat pe scara ierarhică în anul 2018.