Ion Țiriac i-a dat cu farfuria în cap lui Ilie Năstase. De la ce a pornit un scandal monstru între cei doi

21 sept. 2021
Ion Țiriac i-a dat cu farfuria în cap lui Ilie Năstase. De la ce a pornit un scandal monstru între cei doi
Ilie Năstase și Ion Țiriac

Ion Țiriac și Ilie Năstase sunt buni prieteni de aproape 50 de ani. Cei doi au făcut senzație în circuitul de tenis în anii 60-70 și chiar au jucat împreună la dublu de mai multe ori. În anul 1970 chiar au cucerit Rolland Garros-ul.

Ambii tenismeni erau prezențe de bază în echipa de Cupă Davis. Aceștia au reprezentat România cu succes și au ajuns până în finală de trei ori, dar din păcate, de fiecare dată au fost înfrânți.

Deși Ion Țiriac a spus că el nu s-a certat niciodată cu Ilie Năstase și că este un prieten de excepție pentru el, în realitate între cei doi au mai existat conflicte. Presa a scris în urmă cu mult timp că miliardarul chiar i-a dat cu farfuria în cap prietenului său. Dar a avut și un motiv întemeiat.

Ce spune Ilie Năstase despre faptul că Ion Țiriac i-a dat cu farfuria în cap

Ilie Năstase neagă, însă evenimentul, dar a povestit ce s-a întâmplat la acel moment. Pentru că într-adevăr Ion Țiriac a fost foarte supărat pe el. Și asta pentru că nu a venit la timp la un meci foarte important din Cupa Davis.

Întrebat la Kanal D în urmă cu mai mult timp dacă a existat un scandal imens între ei, așa cum s-a tot vehiculat prin presă, fostul lider ATP a spus ferm că nu.

„Nu, niciodată! Asta cu farfuria (momentul vehiculat în care Țiriac i-a spart o farfurie în cap) nu știu unde ați găsit-o, eu nu îmi aduc aminte.

Nu s-a întâmplat. Că nu am vorbit, că era supărat că nu am venit la timp în Cupa Davis la meciul cu Statele Unite este altceva. Dar nu ne-am certat, eram diferiți. Ne lăsam în pace unul pe altul”, a declarat Ilie Năstase în urmă cu mai mult timp la Kanal D.