Lovitură pentru Antena 1! Se anulează emisiunea lui Radu Vâlcan, ”Insula Iubirii”? Greșeala imensă făcută de producători

11 mai 2022
Lovitură pentru Antena 1! Se anulează emisiunea lui Radu Vâlcan, ”Insula Iubirii”? Greșeala imensă făcută de producători
Foto: Mihai Stetcu

Nici bine nu a început noul sezon al emisiunii Insula Iubirii de la Antena 1, căci au apărut și problemele, sau cel puțin așa a remarcat Dan Negru, care aduce la cunoștință o lege puțin știută. 

Prezentatorul tv spune că Insula Iubirii, dar și Asia Express sunt show-uri care doar evidențiază situația critică din România. Mai mult de atât, el vedete toate aceste emisiuni destul de umilitoare, în special pentru concurenți.

El a dat exemplu situația din alte țări europene, unde conform noilor reguli, exploatarea poveștilor de viață dramatică poate duce și la amenzi, însă România e cu mult în urmă la acest capitol.

„În lumea civilizată și talent show-urile au început să fie considerate showuri de umilință. Ca să contracareze criticile, FOX a lansat în „American Idol” campania : „More Hope and Less Humiliation”(mai multă speranță, mai puțină umilință) și a redus etapele de audiții, cele cu cazuri umanitare și concurenți slabi, buni doar ca să fie umiliți.

Cu cât etapele de audiții ale unui talent show sunt mai lungi, cu atât targetul de umilință e mai puternic. După noile reguli, exploatarea poveștilor de viață dramatice ale concurenților pentru audiență va atrage amenzi mari în Anglia”, scrie Dan Negru.

Se anulează show-ul Insula Iubirii?

Cât despre emisiunea Insula Iubirii, prezentatorul tv spune că odată cu campania MeToo, mai multe televiziuni au renunțat la Burlacul sau la Insula Iubirii, emisiuni unde femeile sunt umilite, însă CNA-ul din România nu e deloc la curent cu așa ceva.

Pe de altă parte, Dan Negru nu exclude posibilitatea ca și în România regulile să fie aplicate în curând, deci nu ar fi exclus ca emisiunea de la Antena 1 să nu mai aibă și un alt sezon.

”Campania MeToo a convins multe televiziuni să renunțe la showuri internaționale de tip „Bachelor”(Burlacul) sau „Temptation Island” (Insula Iubirii) în care femeile sunt umilite. Lumea televiziunii se schimbă! CNA românesc nu e conectat la trendul mondial și umilința mascată încă nu e sancționată.

Noile reguli ale OFCOM englezesc sunt luate deja în seamă și de alte țări… Or să vină și la noi…Tiptil! Din multele showuri pe care le-am prezentat, eu am învățat ceva: ca să strălucești, nu trebuie să stingi lumina celuilalt…”, a mai dezvăluit Dan Negru.