Mai este Dacian Cioloș membru MISA? Ce legătură mai are cu Gregorian Bivolaru. Fostul premier a participat la spiralele Yoga în trecut

27 sept. 2021
Mai este Dacian Cioloș membru MISA? Ce legătură mai are cu Gregorian Bivolaru. Fostul premier a participat la spiralele Yoga în trecut
Dacian Cioloș, alături de Emmanuel Macron, președintele Franței

Dacian Cioloș a fost premierul României timp de un an, Comisar European pentru Agricultură un întreg mandat și mai nou este președintele partidului Renew Europe din Parlamentul European. Mai mult, este favorit să preia președinția USR-PLUS, iar următoarea sa țintă ar putea fi prezidențialele.

Până atunci mai are, însă de lămurit multe probleme din biografia sa. Una dintre cele mai controversate informații despre el se referă la legătura lui cu MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut) și Gregorian Bivolaru. Este știut deja că a participat la spiralele lor de yoga și nici nu a putut nega, atunci când a fost întrebat direct de Denise Rifai, în cadrul emisiunii sale de pe Kanal D.

„Cred că am fost, da, la o spirală la mare odată, pentru că erau tabere organizate. Erau, cred, la vremea aceea, între 10-20 de mii de cursanți în toată țara pentru că erau cursuri organizate în diferite orașe din țară și unde era un instructor care… mă rog, te înscriai ca la orice curs, se ținea la Casa Studenților Cluj și învățam diferite posturi, învățam diferite tehnici de meditație, eram interesat de lucrul acesta, citeam, era exact aceeași perioadă în care am fost și membru în Junimea Vatra Românească, aveam acces la biblioteca universitară, la tot felul de cărți care erau interzise înainte și eram doritor să învăț foarte multe, să asimilez foarte multe, ce se întâmplă cu lumea din jurul meu. În acest context am participat”, a răspuns Dacian Cioloș la întrebarea prezentatoarei Kanal D.

Ce legătură are Dacian Cioloș cu Misa și Gregorian Bivolaru

În ceea ce privește relație lui Gregorian Bivolaru, gurul integrării în absolut, care a fost acuzat că a abuzat multe tinere, ei bine acesta neagă tot. Soția lui Valerie este și ea pasionată de partea spirituală și chiar predă seminarii de MindFulness. Dar despre spirale și Misa pare că nu vrea să mai audă.

Totuși interesant este că Dacian Cioloș este mult legat de Franța, iar guru Bivolaru s-a ascuns mulți ani de Poliția Română fix în Franța, unde ducea o viață liberă.

„Toate aberațiile, tot ce am auzit mai apoi și ce s-a întâmplat cu Gregorian Bivolaru… asta a fost mult mai târziu, n-am avut nicio legătură cu asta, am fost unul dintre zecile de mii de cursanți o perioadă de câțiva ani și chiar nu îmi pare rău că am participat, pentru că am învățat lucruri, care, la fel, n-au nimic de-a face cu creștinismul sau cu anti-creștinismul, nu ne-am pus niciodată în opoziție, cum am văzut că unii le pun, spunând că, dacă fac yoga, nu mai pot să fiu creștin.

Eu văd că acum, deja de câțiva ani de zile, văd o grămadă de lume, de vedete care vorbesc de yoga, de cursuri de yoga, de posturi, în Occident lucrurile astea se întâmplă de zeci de ani, de 30-40 de ani”, a mai spus Dacian Cioloș.