Motivul incredibil pentru care Regina Elisabeta a Marii Britanii a interzis usturoiul la Curtea Regală. Nimeni nu are voie să-l folosească pentru gătit

19 oct. 2021
Motivul incredibil pentru care Regina Elisabeta a Marii Britanii a interzis usturoiul la Curtea Regală. Nimeni nu are voie să-l folosească pentru gătit

Se știe deja că Regina Elisabeta a II-a se delectează zilnic de un cocktail sau două și stă departe de cartofi și paste, dar există un alt ingredient pe care îl disprețuiește atât de mult încât nici măcar nu este permis în bucătăria Palatului Buckingham. Este vorba despre usturoi. De ce detestă regina Marii Britanii acest aliment?

Deși usturoiul este dovedit științific că are multe beneficii, Regina Elisabeta îl detestă atât de tare încât l-a interzis în bucătăria de la Buckingham Palace. Mai mulți foști bucătari au confirmat acest lucru și au mărturisit că, cel mai probabil, refuză să consume usturoi din cauza efectului neplăcut pe care îl are asupra respirației.

Nici ceapa nu duce o viață mai bună în familia regală a Marii Britanii. Chiar dacă nu este interzisă în totalitate, aceasta este folosită foarte rar și în cantități cât mai mici.

Mai mulți foști bucătari au confirmat

Fostul bucătar regal Darren McGrady a confirmat acest lucru într-un interviu mai vechi.

„Nu putem servi niciodată nimic cu usturoi sau cu prea multă ceapă. De asemenea, nu am putut servi friptură în sânge, deoarece îi plăcea să fie foarte bine gătită”, a mărturisit McGrady, potrivit Business Insider.

John Higgins, un alt fost bucătar care a gătit pentru Regină, a împărtășit amănunte similare.

„Regina este o doamnă minunată, iar familia regală are persoane minunate, dar usturoiul este interzis. La Palatul Buckingham nu se gătește cu usturoi. Presupun că evită să aibă o respirație regală urât mirositoare,” a spus Higging.

De asemenea, partenera Prințului Charles, Camilla Parker, a spus și ea că în bucătăria Regală, usturoiul este inamicul numărul unu.

„Nu-mi place să spun acest lucru, dar usturoiul are un mare ‘Nu’ din partea noastră. Pentru că noi comunicăm mereu între noi și vorbim des și cu alte persoane … Așa că-l evităm”, a spus aceasta.

Ce îi place Reginei să mănânce?

Pe de altă parte, McGrady spune că Reginei Elisabeta îi place să mănânce orice aliment care este de sezon.

„Dacă am fi trimis căpșuni în fiecare zi Reginei pe timpul verii ea nu le-ar fi refuzat niciodată. Dacă se încearcă însă introducerea căpșunilor în meniul din luna ianuarie ea le-ar fi refuzat și ar fi spus să nu îndrăznim să-i trimitem căpșuni modificate genetic. Ea mănâncă doar alimentele de sezon”, împărtășește el.

În plus, Regina Elisabeta are, de asemenea, o slăbiciune pentru tortul de biscuiți cu ciocolată. Per total, Regina pare a fi o persoană care preferă să mănânce destul de sănătoasă, probabil acesta fiind și motivul pentru care arată în continuare fantastic la vârsta ei de 95 de ani.