Noi dezvăluiri cutremurătoare despre modul în care a murit Petrică Mîțu Stoian. Mirela Vaida, declarații tutburătoare

07 nov. 2021
Noi dezvăluiri cutremurătoare despre modul în care a murit Petrică Mîțu Stoian. Mirela Vaida, declarații tutburătoare

Toată România îl plânge astăzi pe marele cântăreț de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Toți colegii lui sunt devastați și povestesc despre acesta că era cel mai bun om de pe pământ. Un suflet cald, dispus să te ajute oricând cu orice. Avea doar 61 de ani și iubea viață. Dar în ultima perioadă se simțea rău și parcă și-a prevestit sfârșitul.

În urmă cu doar o săptămână, Petrică Mîțu Stoian își plătise și amenajase locul de veci, deși cu doar trei zile în urmă a fost prezent la filmări vesele pentru Revelion. Mirela Vaida a povestit care a fost ultima ei interacțiune cu marele artist și se arată împietrită de durere.

”Dumnezeule!! Nu imi vine sa cred!! Tocmai am terminat spectacolul si, cand am iesit din scena, am aflat cumplita veste: Petrica Matu Stoian a murit! Sunt inmarmurita. Sunt socata! Aceasta fotografie este facuta de mine in urma cu 3 zile, cand am filmat editia de Revelion din platoul @acces_directoficial Nu am cuvinte… Nu exista emisiuni speciale de Sarbatori la care Matu Stoian sa nu fi fost chemat!

Era nemaipomenit, cu pofta lui de viata, cu graiul si portul lui din Izverna, de care era atat de mandru… Maestre, noi avem multe filmari zilele acestea si tu trebuie sa fii acolo!! Nu putem concepe ca nu mai esti! Tu umpli tot cu cantecele tale, cu glumele tale… este incredibil!! Dumnezeu sa te ierte, Matule!!”, este mesajul tulburător al Mirelei Vaida.

De ce boli suferea Petrică Mîțu Stoian. Cum s-a ajuns la un deces subit?

Toată lumea se întreabă cum este posibil ca Petrică Mîțu Stoian să zâmbească voios și trei zile mai târziu să scuipe sânge și să intre în șoc septic.  Medicul Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița a venit cu mai multe precizări despre starea de sănătate a marelui artist.

El a dat mai multe declarații pentru publicația locală Reper 24. Acesta a explicat că marele artist a fost un pacient post-COVID și că din păcate acest virus cumplit i-a provocat multe probleme. El a ținut să sublinieze că după vindecarea bolii îngrozitoare, pacienții pot prezenta un sindrom long COVID, care poate produce diferite afecțiuni destul de severe, ”în principiu pe hipercoagulabilitatea dată de acest virus.”

”Poate să facă de la accidente vasculare cerebrale, infarct, ischemie de membre, pe lângă ce se știu de ceața creierului și alte lucruri.”, a explicat medicul care a mai adăugat și că Petrică Mîțu Stoian ”avea fibrilație atrială, adică inima îi bătea neregulat dar cu un ritm ridicat.”

Iar asta nu era tot, marele artist suferea și de insuficiență de valvă mitrală, despre care medicul spunea că putea face cheaguri și fără să se infecteze cu coronavirus.

”Lua tratament anticoagulant, dar din cauza faptului că a făcut o bronho-pneumonie post Covid a intrat în stare septică și atunci totul se dereglează destul de aspru. La clinica privată unde era internat a observat că scuipă sânge, a chemat ambulanța și a fost adus la UPU Reșița. Pentru că avea saturație de oxigen mică s-a încercat să i se pună mască dar pentru că nu a suportat-o a fost transferat pe secția de ATI și a fost intubat“,  a declarat pentru Reper24 doctorul Cosmin Librimir directorul medical al SJUR.