Un nou studiu a arătat că celebrul Bruce Lee a murit la 32 de ani de la prea multă apă. Cum a fost posibil. Descoperire uluitoare

02 dec. 2022
Un nou studiu a arătat că celebrul Bruce Lee a murit la 32 de ani de la prea multă apă. Cum a fost posibil. Descoperire uluitoare

Un nou studiu arată că celebrul Bruce Lee, care a murit la vârsta de 32 de ani, a decedat după ce a consumat prea multă apă. Există mulți factori care arată că acesta ar fi consumat cantități neobișnuit de mari.

Un nou studiu publicat în Clinical Kidney Journal arată motivul pentru care celebrul Bruce Lee s-a stins din viață. Actorul a decedat în 1973, atunci când avea 32 de ani, după ce a suferit un edem cerebral.

La început s-a crezut că edemul cerebral a fost o reacție la tranchilizantul care făcea parte dintr-un analgezic. Acum, echipa de cercetători spune că edemul cerebral ar fi fost provocat de hiponatremie.

„Cu alte cuvinte, suntem de părere că incapacitatea rinichiului de a excreta excesul de apă l-a ucis pe Bruce Lee”, au spus cercetătorii.

Bruce Lee a a consumat cantități neobișnuit de mari de lichide

Studiul mai arată că actorul a consumat cantități mari de lichide în acea perioadă, deoarce așa prevedea dieta sa. Aceasta consta în mai multe sucuri și băuturi proteice. De asemenea, setea sa era determinată și de consumul de marijauna.

„Pe scurt, Lee avea mai mulţi factori de risc care predispun la hiponatremie, care rezultă din interferenţa cu mecanismele homeostaziei apei care reglează atât aportul de apă, cât şi excreţia de apă.

Noi emitem ipoteza că Bruce Lee a murit din cauza unei forme specifice de disfuncţie renală: incapacitatea de a excreta suficientă apă pentru a menţine homeostazia apei”, mai spun cercetătorii.