Veste groaznică pentru Simona Halep înaintea turneului de la Doha. Pe ce loc a ajuns în clasamentul WTA: cădere imensă în top

19 feb. 2022
Veste groaznică pentru Simona Halep înaintea turneului de la Doha. Pe ce loc a ajuns în clasamentul WTA: cădere imensă în top
FOTO: wtatennis.com

Veste groaznică pentru Simona Halep. Sportiva a început anul bine, cu un turneu câștigat la Melbourne. A urmat apoi Australian Open, unde a ajuns până în optimi. Eliminarea ei a fost, însă prematură și s-a lăsat cu demiterea antrenorilor. Pentru moment, aceasta a decis să se pregătească singură.

Simona Halep a participat săptămâna aceasta la turneul de la Dubai, unde a ajuns până în semifinale. După un set 1 excelent, a început să joace din ce în ce mai slab, iar Jelena Ostapenko a reușit să se impună în fața ei, repetând practic coșmarul de la Roland Garros din anul 2017, când românca a pierdut în finală.

Simona Halep a căzut astfel și mai mult în clasamentul WTA. La începutul săptămânii ea se afla pe locul 21, acum va ajunge pe 27.  În anul 2021, ea nu a luat startul la Dubai, dar în 2020 s-a impus în acest turneu. Și cum a fost accidentată, s-a luat în calcul clasamentul protejat. Astfel, ea a pierdut și mai multe puncte.

Pe cine va întâlni Simona Halep în turul 1 la Doha

Obiectivul Simonei Halep din acest an este să revină în top 10. La cum joacă, are toate șansele să o facă. Pare că și-a revenit după un an 2021 de coșmar. Rămâne în continuare problema antrenorului. Ea a mers la Dubai doar cu un sparring partner de la Academia de Tenis a lui Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams.

Simona Halep a anunțat că în perioada următoare va rămâne tot fără antrenor, dar va merge să se pregătească la academia tehnicianului menționat mai sus. Pentru ea urmează turneul de la Doha, WTA 1000, unde pe tabloul principal se mai află și Sorana Cîrstea și Irina Begu.

În primul tur o va întâlni pe Caroline Garcia, beneficiara unui wild card. Aceasta s-a impus în trecut la 7 turnee și s-a aflat în top 10. Acum se află pe locul 70 mondial.