A devenit INTERZIS să circuli sub această viteză cu mașina! Amendă usturătoare dacă nu respecți regula! E LEGE

10 nov. 2022
A devenit INTERZIS să circuli sub această viteză cu mașina! Amendă usturătoare dacă nu respecți regula! E LEGE

Șoferii care merg prea încet cu mașina riscă o amendă usturătoare, la fel ca și cei care gonesc pe drumurile publice din România.

Șoferii care merg prea încet cu mașina riscă să fie amendați, asta dacă nu au un motiv întemeiat pentru care fac acest lucru. Legislația în vigoare arată că viteza maximă cu care se poate circula pe autostradă este de 130 de kilometri/oră, în timp ce viteza minimă este de 50 kilometri/oră.

Șoferii care circulă pe drumuri expres trebuie să știe că viteza maximă de circulație este de 120 kilometri/oră. Cei care circulă pe drumurile naționale trebuie să știe că viteza maximă este de 100 kilometri/oră, în timp ce viteza maximă în localități este de 50 kilometri/oră.

Amendă usturătoare pentru cei care circulă prea încet

Dacă șoferii nu respectă legislația în vigoare, explicată mai sus, atunci ei riscă amenzi uriașe. Dacă ne așteptam ca doar cei care gonesc pe drumurile publice să fie sancționați, se pare că și cei care conduc mult prea încet vor fi pedepsiți.

Astfel, Poliția Rutieră îi va amenda pe cei care conduc prea încet cu 2-3 puncte de amendă. Dacă un singur punct de amendă este 145 de lei, atunci cei care conduc prea încet vor fi sancționați contravențional cu suma de 450 de lei.

Totuși, această sancțiune nu este aplicabilă în cazul în care traficul este îngreunat și nu permite circularea cu viteza minimă legală. Același lucru se aplică și pentru cei care caută un loc de parcare.