Adio Banca Transilvania! Sunt probleme mari cu banii. Toți clienții sunt puternic afectați

20 ian. 2023
Adio Banca Transilvania! Sunt probleme mari cu banii. Toți clienții sunt puternic afectați

Banca Transilvania are cei mai mulți clienți în România și este lider autoritar în sectorul bancar. Odată cu scandalul Schengen, foarte mulți clienți au renunțat la conturile de la BCR sau Raiffeisen Bank și au ales un business 100% românesc. Majoritatea au optat fie pentru CEC Bank, fie pentru Banca Transilvania.

Cu toate că ambele bănci sunt considerate sigure și au fost ocolite de atacuri cibernetice de impact, acum au apărut probleme mari, care i-au speriat pe toți cei peste 3 milioane de clienți.

Aplicațiile BT 24 și BT Pay, administrate de Banca Transilvania au fost căzute joi seara mai bine de două ore. Nu s-au putut face plăți online, nici nu s-a putut verifica soldul contului. Din fericire, cardurile au fost funcționale.

Problema mari la Banca Transilvania

Reprezentanții Băncii Transilvania nu au oferit niciun detaliu. După numeroase solicitări și întrebări, un angajat a răspuns că se lucrează la sistem și totul va fi remediat, dar nu se știe exact în cât timp.

Pe parcursul nopții, totul a revenit la normal și conform informațiilor ShowBlitz.ro nu au existat plângeri de la clienți legat de bani. Însă cât a fost căzut sistemul, aceștia nu și-au putut achita cumpărăturile, ceea ce a generat valuri de nemulțumiri.

Și aplicația BT Visual Help a fost nefuncțională. Și aici au existat erori de funcționare. La această oră, tot ce ține de Banca Transilvania este funcțional, dar încă nu se știe dacă a fost vorba de un atac cibernetic sau altceva. Oricum este bine să vă verificați conturile cu atenție și să vedeți dacă vă lipsesc bani.