Adio BRD! Banca Transilvania face anunțul anului! Este o lovitură de proporții chiar la început de an. Toți clienții sunt vizați

23 ian. 2023
Adio BRD! Banca Transilvania face anunțul anului! Este o lovitură de proporții chiar la început de an. Toți clienții sunt vizați

Vești bune pentru Banca Transilvania și pentru cei care tranzacționează la Bursa de Valori București (BVB) titluri care aparțin instituției bancare. Deși ziua nu a început deloc bine, fiind dominată de o serie de deprecieri, chiar dacă nu unele mari, lucrurile s-au redresat ulterior.

Cel mai lichid titlu, care a asigurat jumătate din rulajul de 42,91 milioane lei (8,71 milioane euro) al pieței de acțiuni, cel al Băncii Transilvania (TLV), s-a apreciat cu 0,24%, până la prețul de 20,50 lei/acțiune, anunță profit.ro. Banca Transilvania este numărul 1 în România și ca număr de clienți casnici.

Problme pentru BRD

În prezent, are peste 3 milioane și este considerată a fi una dintre cele mai puternice bănci din Europa de Est. După scandalul Schengen, portofoliul a devenit și mai vast pentru că mulți clienți de la Raiffeisen Bank sau BCR au ales să-și deschidă conturi aici.

Probleme sunt pentru BRD, care deși are o poziție importantă, a pierdut 0,73%, până la prețul de 13,66 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,00 milioane lei. Totuși BRD Groupe Société Générale se poate redresa pe parcurs. Clienții cu conturi la această bancă nu vor fi afectaț de aceste mișcări. Doar cei catre tranzacționează la Bursă sunt direct interesați.