Adio ING Bank și Raiffeisen Bank! Toți clienții cu conturi aici vor fi preluați. Mișcare neașteptată de la CEC Bank

03 apr. 2023
Adio ING Bank și Raiffeisen Bank! Toți clienții cu conturi aici vor fi preluați. Mișcare neașteptată de la CEC Bank
Imagine de Maria_Domnina de la Pixabay

ING Bank și Raiffeisen Bank sunt două bănci străine în competiție directă pentru locul 4, podiumul fiind ocupat de Banca Transilvania, lider incontestabil pe piață ca număr de active, BCR și BRD pe locul 3. CEC Bank vine, însă puternic din urmă.

Anul 2022 a fost unul foarte bun pentru instituția bancară 100% românească, bifând și o creștere de 22 de procente a activelor. Astfel a ajuns în top până pe locul 6, după ING Bank și Raiffeisen Bank. După scandalul Schengen, foarte mulți români au decis să-și închidă conturile la băncile care provin din cele două țări care au oprit aderarea României.

BCR și Raiffeisen Bank au fost cele mai afectate, dar nici ING Bank nu a fost ocolită de probleme. În acest context a venit puternic din urmă CEC Bank, cu oferte foarte bune. Și mai nou, va emite și asigurări RCA după falimentul Euroins care a creat panică și revoltă printre milioane de români.

CEC Bank, oferte foarte bune

Așadar CEC Bank își întărește puternic poziția pe piață și devine poate cea mai sigură și credibilă instituție bancară. ING Bank și Raiffeisen Bank încearcă să contracareze acest avânt prin strategii de marketing, dar în momentul de față sunt în pericol mare să-și piardă un număr mare de clienți.

Raiffeisen Bank a reușit totuși să se stabilizeze datorită unor dobânzi ceva mai mari la depozite: 2% dobândă pe an pentru depozit în euro de 3 luni și 2,25% dobândă pe an pentru un depozit în euro pe un an.