Adio Mircea Geoană! Jurnalistul Ion Cristoiu, candidatul PSD la la alegerile prezidențiale. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

18 ian. 2023
Adio Mircea Geoană! Jurnalistul Ion Cristoiu, candidatul PSD la la alegerile prezidențiale. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Nu mai este foarte mult până la viitoarele alegeri prezidențiale. În anul 2024, românii sunt invitați la urne pentru a-și alege un nou șef de stat. Klaus Iohannis nu mai are voie să candideze, așa că lupta va fi deschisă. De la Ion Iliescu, PSD nu a mai câștigat niciodată acest tip de scrutin.

Cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale? Mulți s-au grăbit să-l numească pe Mircea Geoană, doar că se pare că social democrații nu prea îl doresc. Acesta a avut și ceva probleme de sănătate, însă acum se simte sime și a declarat că este apt pentru orice bătălie politică.

Invitat la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, președintele PSD, Marcel Ciolacu a făcut o serie de afirmații care a lăsat pe toată lumea mască. El l-a nominalizat pe Ion Cristoiu ca posibil prezidențiabil, pe motiv că acesta nu face parte din clasa politică, dar are puternice valori de stângă.

Desigur că jurnalistul în vârstă de 74 de ani a declinat zâmbind oferta. Doar că declarațiile lui Marcel Ciolacu par a fi mai degrabă un mesaj pentru Mircea Geoană, care își dorește foarte mult să candideze. PSD are alte planuri, din câte se pare.

Ion Cristoiu, nominalizat ca și candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2024

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român”, a spus Marcel Ciolacu în exclusivitate la România TV, la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.

El a adăugat că la următoarele alegeri prezidenţiale PSD nu va veni neapărat cu un om politic.

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidenţiale – n.r.). Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a afirmat Ciolacu.

„Știți foarte bine că am anunțat în interiorul partidului și în spațiul public foarte clar că desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României din partea PSD se va face cu totul altfel. Nu o să mai fie o decizie a unui număr mic de oameni. Întâi să mă hotărăsc dacă eu voi intra în această competiție. Cu certitudine cred că România are nevoie de un președinte de stânga. Un om care împărtășește principiile de stânga. E nevoie de o schimbare după 20 de ani pentru cel care va ocupa funcția de președinte al României.

Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa cea mai înaltă funcție din statul român. Când avem discuția de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. Poate că PSD de această dată nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual. De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu. Este un om de stânga, în fibra dânsului, dacă urmărești toată evoluția maestrului Cristoiu, îi vei depista valorile de stânga în tot ceea ce spune sau scrie”, a declarat Ciolacu la „Punctul Culminant”, de la România TV.