Adio Nicolae Ciucă! Nume surpriză în noul Guvern, condus de Marcel Ciolacu! Cine ar urma să preia Ministerul Finanțelor și al Muncii. Klaus Iohannis a avut ultimul cuvânt. Lista completă

10 mai 2023
Adio Nicolae Ciucă! Nume surpriză în noul Guvern, condus de Marcel Ciolacu! Cine ar urma să preia Ministerul Finanțelor și al Muncii. Klaus Iohannis a avut ultimul cuvânt. Lista completă

Este cert. România va avea un nou Guvern începând cu 1 iunie, iar acesta va fi condus de viitorul premier, Marcel Ciolacu. Nicolae Ciucă va fi obligat să-i predea mandatul, dar nici el nu vrea să părăsească executivul. Se poartă negocieri intense și se caută cea mai bună soluție pentru liderul liberalilor. Klaus Iohannis s-a implicat și el conform informațiilor RTV și ar vrea să-și impună mai mulți apropiați la Palatul Victoria.

Acesta vrea să rămână în Guvern, dar sunt multe voci din partid că nu este indicat să apară va subalternul lui Marcel Ciolacu. Totuși ultimele informații arată că Nicoale Ciucă va fi vicepremier, împreună cu Kelemen Hunor (UDMR) și un alt nume de la PSD. Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu sau Marian Neacșu se află pe lista scurtă.

Singurii miniștri de la PSD care vor rămâne în guvernul Ciolacu ar urma să fie Gabriela Firea, la Ministerul Familiei, Alexandru Rafila, la Ministerul Sănătății și Sorin Grindeanu, la Ministerul Transporturilor, susțin cei de al România TV.

Nume surpriză în noul Guvern Ciolacu

Mihai Tudose, actual europarlamentar, fost premier al României, ar urma să preia Ministerul Economiei.

Petre Daea (PSD) ar urma să fie înlocuit de la Ministerul Agriculturii, de către Florin Barbu.

Adrian Câciu (susținut de PSD) ar urma să plece și să fie înlocuit de Cosmin Marinescu sau Alexandru Nazare. De asemenea, Simona Bucura-Oprescu e pe lista de înlocuitori ai lui Marius Budăi, de la Muncă.

Virgil Popescu (PNL) va rămâne „lipit” de scaunul de la Ministerul Energiei. Popescu este cel mai longeviv membru din Guvern. El a fost ministru la Energie inclusiv în Guvernele Cîțu și Orban.