Adio Raiffeisen Bank! Sunt probleme mari. Ce se întâmplă cu conturile de bani. Toți românii au dreptul să știe acest detaliu

02 feb. 2023
Adio Raiffeisen Bank! Sunt probleme mari. Ce se întâmplă cu conturile de bani. Toți românii au dreptul să știe acest detaliu

Raiffeisen Bank are probleme mari, iar toși clienții trebuie să știe acest lucru! Totul s-a întâmplat în urma unui decret dat de Volodimir Zelenski.

În urmă cu câteva zile, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat un decret prin care numea firma Raiffeisen Bank International drept complice al Rusiei.

Ulterior, responsabilul pentru afacerile de leasing din cadrul băncii, Peter Lennkh, și-a dat demisia din bordul companiei. Alți patru membri ai consiliului de administrație al RBI i-au urmat exemplul.

În decretul de sancționare se arată că banca ar fi închiriat Rusiei camioane, trenuri și mașini care pot fi folosite pentru transportul oamenilor și a materialelor pe front.

RBI spune că de la începutul războiului, compania nu a încheiat contracte noi de leasing cu Rusia. De asemenea, Leasing Rusia nu are active în Ucraina.

Legătura cu Raiffeisen Bank România

Peter Lennkh a precizat că decizia vine pe fondul împlinirii vârstei de 60 de ani, iar demisia va deveni efectivă în următoarele luni.

Acesta este și membru al Consiliului de Supraveghere a Raiffeisen Bank România, la fel ca alți directori din Raiffeisen Bank International. Totuși, până acum nici filiala din România și nici banca austriacă nu au venit cu precizări în ceea ce privește o posibilă retragere a lui Peter Lennkh din funcția pe care o deține la București.

Banca spunea, într-un comunicat de presă trimis după scandalul Schengen, că este o promotoare a valorilor democratice și că susține creșterea economică sustenabilă prin intermediul unei piețe comune bazată pe libera circulație.