Adio Simona Halep! Veste groaznică pentru România. Anunț de ultimă oră: „Vă pot spune doar atât…”

16 ian. 2023
Adio Simona Halep! Veste groaznică pentru România. Anunț de ultimă oră:
FOTO: wtatennis.com

În ultimele zile, Simona Halep a postat tot mai des filmulețe cu ea de la antrenamentele sale. Aceasta pare optimistă și speră ca tribunalul sportiv să-i ridice cât mai repede suspendarea și să o lasă să joace din nou tenis în turneele WTA. Doar că analizând situația ei, șansele sunt destul de reduse.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu se arată foarte sceptic și este de părere că sportiva nu va putea scăpa fără o suspendare. Pedeapsa pentru dopaj cu Roxadustat se ridică până la 4 ani de eliminare din competițiile sportive.

„N-am telefon roșu, fir direct cu Simona, ca să știu ce se întâmplă acolo. Vă pot spune doar atât: din ceea ce știu eu – și sunt informat – este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune.

E greu să scape pentru că substanța aceea nu este o substanță obișnuită nici măcar printre substanțele de doping. E un medicament, rar, dubios, în România nici nu se găsește, în Statele Unite este administrat numai în condiții foarte speciale, pentru bolnavii de rinichi care fac dializă.

Deci, șansa ca acel medicament să fi ajuns întâmplător în sângele ei, adică să spui că a luat un supliment alimentar și era contaminat, e, practic, nulă”, a declarat CTP.

Coșmar pentru România la Australian Open

Între timp, la Australian Open, unde pe tabloul principal se află cinci românce, dar nu și Simona Halep din păcate, s-a dezlănțuit un adevărat coșmar. Toate sportivele din țara noastră joacă pe terenuri slab cotate, iar două au pierdut deja meciurile din turul 1.

Jaqueline Cristian a fost învinsă lejer de Jessica Pegula, reușind doar un singur game, în timp ce Ana Bogdan, aflată în cea mai bună formă a carierei a pierdut în 3 seturi la Ana Bodnar, deși era văzută favorită în meci.

Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig sunt celelalte trei tenismene din România, care urmează să intre în competiție, cele mai mari șanse de a avansa în turneu avându-le Irina Begu, care este și cap de serie.