Adio Volkswagen! Care a fost cea mai bine vândută mașină din lume în 2022! Și românii o preferă masiv

02 feb. 2023
Adio Volkswagen! Care a fost cea mai bine vândută mașină din lume în 2022! Și românii o preferă masiv

Volkswagen obișnuia să fie printre mașinile preferate ale românilor, însă lucrurile s-au schimbat anul trecut. O altă marcă foarte cunoscută i-a luat locul.

Volkswagen și-a pierdut primul loc în clasamentul celor mai bine vânduți producători auto din lume. Toyota Motor Corp a fost pe primul loc și anul trecut.

Compania a vândut 10,5 milioane de mașini anul trecut și așa și-a păstrat titlul de cel mai bine vândut producător auto din lume pentru al treilea an consecutiv.

Reuters anunță că vânzările globale ale grupului, dar și cele ale unității de camioane Hino Motors au înregistrat o scădere de 0,1%. În aceeași situație se află și vânzările producătorului de mașini mici Daihatsu.

Totuși, vânzările record de 8,6 milioane de vehicule la nivel internațional au ajutat la compensarea scăderii de 9,6 puncte procentuale pe piața internă, fiind vorba de 1,9 milioane.

Volkswagen ocupă tot locul doi

Între timp, Volkswagen Group a raportat la începutul lui ianuarie cele mai mici vânzări din ultimul deceniu, fiind vorba de 8,3 milioane de vehicule. Acest lucru se pune pe seama blocajelor COVID-19 din China și a războiului din Ucraina, aceste două evenimente perturbând lanțurile de aprovizionare.

Anumite probleme legate de cipuri au rămas și pentru Toyota, însă compania niponă a anunțat că cererea puternică din Asia și creșterea capacității de producție și optimizare în Asia și SUA au ajutat-o să majoreze producția globală cu 5 puncte procentuale anul trecut.

În luna noiembrie a lui 2022, compania niponă și-a revizuit prognoza de producție pentru actualul exercițiu financiar. Acesta prevede ca până la finalul lunii martie să fie produse 9,2 milioane de vehicule, în loc de 9,7 milioane de mașini.