Adrian Streinu Cercel vine cu vești proaste pentru români. Câți ani vom mai purta OBLIGATORIU mască de acum înainte

26 sept. 2021
Adrian Streinu Cercel vine cu vești proaste pentru români. Câți ani vom mai purta OBLIGATORIU mască de acum înainte

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel a fost unul dintre cei mai importanți medici la debutul pandemiei. Din calitatea sa de manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, el s-a implicat mult în stabilirea tratamentelor bolnavilor de COVID-19. Tot el a prezentat și cele mai pesimiste scenarii, care i-au atras multe antipatii.

Doar că din păcate, cam toate s-au adeverit până la urmă. Acum medicul, ajuns senator PSD între timp, mai trage un semnal de alarmă și vine cu cea mai proasă veste pentru români. Vom mai purta mască mult timp de acum înainte.

Adrian Streinu Cercel acuză faptul că ne aflăm într-o situație de-a dreptul critică, în condițiile în care am ajuns din nou la 7.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi. În momentul de față, la ATI în București nu mai există niciun loc liber.

România, pe penultimul loc în UE ca număr de vaccinați

România se află pe penultimul loc în UE, înaintea Bulgariei ca populație vaccinată, cu puțin peste 25%. Portugalia este fruntașă cu peste 85%.

„Mi-aş fi dorit să vă văd fără mască, dar asta se va întâmpla cel mai probabil peste vreo doi ani de zile. De ce? Pentru că tot noi, cu mâna noastră, neluând atitudine cât se poate de directă încă de la începutul pandemiei, am lălăit-o în stilul clasic românesc, iar acum vedem la câte cazuri am ajuns. Să ajungi acum la 7.000 de cazuri este horror. Spitalele la momentul de faţă gem de persoane şi pacienţi care rămân la camera de gardă până a doua zi încercând să le găsim un loc undeva.

Dacă nu înţelegem că nu avem alte instrumente decât a ne vaccina, a purta mască şi a ne spăla pe mâini, să ştiţi că va fi foarte greu”, a declarat senatorul Adrian Streinu Cercel, care a fost prezent la dezbaterea publică “Sănătate pentru Dâmboviţa”, organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, la Târgovişte.