Ai centrală termică acasă? Mulți fac această greșeală enormă, care în timp o distruge! Trebuie să eviți…

16 nov. 2022
Ai centrală termică acasă? Mulți fac această greșeală enormă, care în timp o distruge! Trebuie să eviți...

Mulți români și-au achiziționat deja o centrală termică de apartament, iar alții au în plan să facă acest lucru. Există însă niște lucruri care trebuie știute înainte de a face acest pas.

Centrală termică de apartament are în medie o durată de viață de peste 10 ani, iar prețul este diferă în funcție de centrală pe care alegem să o montăm.

Mai departe însă, important este să știm cum să prelungim viața centralei noastre de apartament, în caz contrar, ne-am putea trezi cu anumite costuri pe care cu siguranță nu le dorim.

Poți să prelungești durata de viață a centralei tale termice de apartament chiar și cu cinci ani dacă ai grijă să nu faci aceste greșeli.

Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că vei avea nevoie de mentenanță periodică. Un specialist autorizat vine și verifică centrală, la doi ani de zile, ca să se asigure că aceasta funcționează cum trebuie.

De asemena, se recomandă și o mentenanță anuală, astfel încât să evitați un posibil pericol. Dacă centrală ta termică de apartament arată o eroare, sau simți că ceva este în neregulă, nu amâna momentul și cheamă un specialist.

Ce trebuie să faci neapărat dacă ai centrală termică de apartament

Toate aceste mici lucruri pot să îți crească factura la gaze și energie și în cele mai rele cazuri, poate avea și consecințe dezastruoase dacă nu interviu la timp.

Achiziționează de asemenea și un stabilizator de tensiune. Acesta acționează precum un scut de protecție împotriva oscilațiilor de tensiune și reduce șansele de defecțiune a centralei dumneavoastră.

Dacă nu ai un astfel de dispozitiv te poți trezi cu supratensiuni accidentale în rețeaua electrică care vor deteriora iremediabil sistemul de încălzire.

Filtrele anticalcar sunt și ele importante și prelungesc viața centralei termice de apartament. Dacă nu optezi pentru ele, trebuie să știi că mineralele se vor acumula pe instalațiile centralei termice și le va uza mult mai repede iar în cele din urmă, sistemul de incălzire se va defecta.