Ai centrală termică în casă? Greșeală care-ți crește factura la gaze cu 40%. Puțin români știu asta

24 oct. 2022
Ai centrală termică în casă? Greșeală care-ți crește factura la gaze cu 40%. Puțin români știu asta

Centrală termică a devenit foarte căutată acum din cauza problemelor cu apa caldă și căldura. În funcție de cum setăm temperatura centralei termice, factura la gaze ne poate seca la buzunar.

Specialiștii spun că ar trebui să setăm centrală termică la o anumită temperatură pentru a nu consuma foarte mult, subliniind că acest lucru se aplică atât la centralele pe gaz cât și la cele pe curent electric.

Pentru a plăti o sumă decentă la factura de gaze și pentru a avea și apă caldă la robinet, experții spun că temperatura trebuie să nu treacă de 41 de grade Celsius, însă au precizat că există români care au reglat apa de la robinet să fie de peste 70 de grade Celsius. Dacă faceți ca aceștia din urmă, atunci suma de pe factura de la finalul lunii poate fi și cu 40% mai scumpă decât în mod normal.

Dacă alegem să setăm temperatura pentru apă caldă la o valoare mai mică, atunci se va simți diferența la buzunar.

Modalitatea prin care factura la gaze poate rămâne scăzută

Mulți oameni mai greșesc și atunci când vine vorba de căldura din locuință. Specialiștii spun că este bine să setăm centrală la 19-21 de grade Celsius pentru căldură. Nu numai că este mai sănătos, dar ne ajută și să economisim.

Pentru a putea controla cu ușurință temperatura, specialiștii în domeniu ne îndeamnă să achiziționăm un termostat pe care să îl amplasăm în camera pe care o folosim cel mai des și în care este cel mai cald. În acest fel, nu vom fi tentați să dăm centrala termică la o temperatură mai ridicată decât cea recomandată.