Ai centrală termică la tine acasă? Ce trebuie să faci rapid ca să-ți reduci factura la gaze cu 50%! Puțini știu acest truc genial care scade enorm consumul

06 nov. 2022
Ai centrală termică la tine acasă? Ce trebuie să faci rapid ca să-ți reduci factura la gaze cu 50%! Puțini știu acest truc genial care scade enorm consumul

Vremea s-a răcit deja, iar cei mai mulți dintre noi au început să își pornească centrală termică. Asta înseamnă evident și costuri lunare mult mari decât până acum.

Există însă un truc care te ajută să reduci factura la gaze chiar și cu 50%. Mare atenție însă, acest lucru trebuie făcut înainte de a porni căldura în casa ta.

Vorbim despre aerisirea caloriferelor. Deși pare o măsură nu foarte simplă, în realitate, este esențială pentru a te ajuta să ai o factură lunară mai mică la gaze și energie. De asemenea, centrală termică va funcționa și ea în parametri optimi.

În general, caloriferele se aerisesc în fiecare toamnă. Important este însă să oprești robinetele atât pe tur, cât și pe retur, pentru a avea efectul dorit. Între acestea două există o mică diferență de presiune.

Pentru cei care nu știu, robinetul de tur, pe unde intră apa, este situat în partea de sus și poate dispune de un termostat care măsoară temperatura din cameră, închide sau deschide caloriferul pentru a păstra o căldură constantă în încăpere.

Trucul care îți scade factura la gaze

De cealaltă parte, robotul de retur este cel pe unde iese apa și se află în partea de jos. După ce ambele robinete au fost închise, se deschide supapa sau șurubul de la aerisitor.

Acesta se află în partea de sus a caloriferului, de obicei în capătul opus robinetului de tur. Apa va ieși cu presiune, așa că mare atenție în momentul în care faceți aerisirea.

De asemenea, asigurați-vă că aveți un vas mare unde va curge această apă pentru a nu vă uda podeaua. La final se închide șurubul de la aerisitor, iar robinetele de tur și retur se deschis și ele.

Diferența o vei vedea la factura lunară. În cazul în care ai aerisit corespunzător caloriferele, te vei putea trezi cu o factură chiar și la jumătate din prețul la care te-ai obișnuit deja.