Ai cont la Banca Transilvania, CEC Bank, ori Raiffeisen Bank? Atunci mai bine te gândești de două ori înainte la banii tăi pentru că riști să ai probleme serioase.
Cei de la Banca Transilvania au emis un avertisment de ultimă oră pentru clienți. Sursa citată spune că oricine poate fi în pericol să devină un cărăuș de bani pentru persoane care nu le doresc tocmai binele.
Cum e posibil acest lucru și ce înseamnă, de fapt, ”cărăuș de bani?” Banca Transilvania explică că este vorba despre transferarea unor sume de bani către diverse conturi.
În general, această tehnică este utilizată pentru ca o persoană să își ascundă identitatea, în special când vine vorba de sume mai mari de bani.
Cum ajungi ”cărăuș de bani?” Orice client, de la orice bancă poate să fie racolat pe internet. Oamenii ajung să fie păcăliți să trimită anumite sume de bani, la un comision atractiv, însă la final totul se poate dovedi a fi o înșelătorie.
Practic, victima ajunge să primească bani în mod ilegal, pentru un comision, iar mai apoi se parte trezi cu mari probleme. Tocmai din acest motiv, cei de la Banca Transilvania le recomandă clienților să fie vigilenți și să nu accepte astfel de propuneri.
”O persoană te roagă să transferi niște bani și îți oferă comision atractiv? Poate fi o înșelătorie. Cărăuș de bani este persoană care primește și transferă, în numele și pentru alte persoane, bani primiți ilegal, în schimbul unui comision. Verifică bine de tot anunțurile cu mesaje atractive, primite prin e-mail, văzute pe anumite site–uri de angajare sau din social media.
Vrei să faci bani ușor?, Vrei să faci bani de acasă? Uneori, aceste anunțuri folosesc chiar mărci comerciale pentru a crea aparanta de legitimitate. Cum funcționează scenariul? Noul angajat (cărăușul) va fi îndemnat să comunice contul bancar sau să își deschidă cont la banca”, se arată în avertismentul emis de Banca Transilvania.