Ai cont la CEC Bank sau la această bancă de top? Te poți trezi fără toți banii de pe card. Este alertă de gradul 0

30 ian. 2023
Ai cont la CEC Bank sau la această bancă de top? Te poți trezi fără toți banii de pe card. Este alertă de gradul 0

CEC Bank este una dintre cele mai apreciate bănci din România. Are oferte cât se poate de avantajoase, însă chiar și așa, clienții trebuie să cunoască bine anumite riscuri.

CEC Bank a emis un avertisment cu privire la anumite situații în care clienții riscă să rămână fără bani în cont. Cum este posibil acest lucru? În general, clienții sunt anunțați că au loc diferite tombole cu premii și sume mari de bani.

De aici și până la niște transferuri false și oferirea unor date personale, este un singur pas. Atacatorii nu vor altceva decât să ne fure banii de pe card, așa că mai bine evităm să oferim astfel de informații.

Metodele de fraudă nu se opresc aici, avertizează cei de la CEC Bank, așa că indicat ar fi ca orice client să intre pe site-ul oficial al băncii în cazul în care vrea să verifice dacă există sau nu un concurs. Același lucru se aplică și în cazul altor bănic.

Avertisment pentru toți clienții CEC Bank

Dacă acesta nu se regăsește pe site, atunci sunt șanse mari să fie vorba despre o tentativă de fraudă. Cum arată mesajele pe care atacatorii le folosesc de cele mai multe ori?

În general este vorba despre mesaje care solicită accesarea unui link pentru diverse situații precum câștigarea unui premiu, participarea la tombole, încasarea unei sume de bani, cumpărarea unui produs, efectuarea unui transfer către un prieten, sau alte astfel de metode.

În orice caz, linkurile respective nu trebuie accesate și nici datele de pe card nu trebuie date, avertizează CEC Bank.

”NU accesa niciodată link-uri primite pe WhatsApp Messsenger prin care cumpărătorul din platforma de vânzare încearcă să te contacteze.

Dacă primești mailuri cu confirmare plată/ordin de plată din partea unor companii/bănci cu care nu colaborezi direct, nu deschide atașamentele. Circulă astfel de mailuri prin care se transmit fișiere malware”, se arată în mesajul emis de bancă.