Ai cont și card la BRD? Anunț important pentru toți clienții! Se aplică și celor de la Raiffeisen Bank sau BCR. Ce urmează să se întâmple

24 ian. 2023
Ai cont și card la BRD? Anunț important pentru toți clienții! Se aplică și celor de la Raiffeisen Bank sau BCR. Ce urmează să se întâmple

Dacă ai cont la BRD, Raiffeisen Bank sau BCR, atunci ar fi bine să știi ce urmează în 2023. Lucrurile s-ar putea să fie schimbate total față de ce știam până acum.

Mihai Purcărea de la BRD a vorbit despre oportunitățile pe care 2023 le aduce la fondurile de fonduri și de acțiuni. Iar previziunile lui sunt valabile atât pentru BRD, cât și pentru Raiffeisen Bank, BCR, ori ING, așa că ar fi bine să luăm în calcul aceste scenarii.

Specialistul recomandă investirea recurența, indiferent de momentul pieței, riscurile mari fiind în rândul investirilor pe termen scurt, având la bază o perioadă limitată de timp.

„O oportunitate are fi dată de fondurile de obligaţiuni, cât şi de fondurile de acţiuni, însă cu un orizont de timp potrivit. De asemenea, ar trebui să investim recurent, indiferent de momentul pieţei.

Un risc foarte mare mi se pare gândirea şi investirea pe termen scurt, bazându-ne doar pe ceea ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani. Poate cel mai mare risc ar fi să nu facem nimic şi să stăm cu banii deoparte“, consideră Mihai Purcărea, potrivit Ziarul Financiar.

Ce trebuie să știi în 2023 dacă ai cont la BRD, BCR, sau Raiffeisen Bank

Ce trebuie deci să facem în 2023 și care este cea mai bună soluție? Specialistul de la BRD spune că se anunță un an bun din punct de vedere al performanței fondurilor de obligațiuni.

Cum este posibil acest lucru? Datorită faptului că o bună pare din scăderi au fost înregistrate anul trecut. De asemenea, Mihai Purcărea mai spune că inflația, la nivel local, ajunge în prezent la 16%, iar preţurile titlurilor de stat au anticipat această mișcare.

„Preţul lor a scăzut, iar randamentele au crescut tocmai datorită inflaţiei. Mergând înainte, inflaţia va scădea şi sunt destul de încrezător că se va întâmpla asta. Inflaţia va fi clar mai mică peste un an, astfel încât obligaţiunile ar trebui să performeze mai bine.

Ele au scăzut foarte mult anul trecut pentru că aveam o inflaţie în creştere accelerată. La nivelurile actuale, obligaţiunile sunt destul de interesante ca plasament”, mai precizat el.

Tags: