Ai contract cu ENEL? Ce se întâmplă cu factura la energie. Iar se schimbă totul

09 mai 2023
Ai contract cu ENEL? Ce se întâmplă cu factura la energie. Iar se schimbă totul

Dacă ai contract cu cei de la ENEL România, ar fi bine să ții cont de ultimul anunț făcut de companie. S-ar putea să te vizeze în mod direct.

ENEL România vine cu o serie de clarificări importante referitoare la facturile la energie. Mesajul companiei îi vizează direct pe clienții care și-au schimbat numărul de telefon, ori care au un buletin nou.

Evident, pentru ca factura să ajungă la destinatar și pentru a nu exista nelămuriri, este nevoie ca toate datele să fie actualizate. Cum facem acest lucru? Este nevoie să ne deplasăm la un magazin ENEL pentru a anunța că ne-am schimbat numărul de telefon ori buletinul?

Nicidecum. Totul se face online, de acasă și este foarte simplu. Un client ENEL care și-a schimbat buletinul ori numărul de telefon trebuie să își actualizeze datele personale online.

Tot ce are de făcut este să meargă pe site-ul oficial al ENEL România în secțiunea dedicată datelor personale. Mai apoi, clientul trebuie să introducă codul de client și codul de plată, regăsite pe factura de energie.

ENEL România, anunț pentru toți clienții

Mai apoi alegem ce date vrem să actualizăm. Lucrurile merg repede, astfel că în scurt timp se primește o confirmare și un număr de înregistrare pentr solicitarea respectivă, precizează reprezentanții companiei.

”Ți-ai schimbat recent buletinul ori ai un număr de telefon nou? Este foarte simplu și rapid să-ți actualizezi datele personale ce țin de relația contractuală cu noi, indiferent dacă te numeri printre clienții noștri casnici sau business. Accesează pagina dedicata din website.

Introdu codul de plată și codul de client (pe ambele le găsești pe prima pagină a facturii tale de energie), iar apoi alege ce date dorești să actualizezi. Ulterior, vei primi o confirmare și un număr de înregistrare pentru solicitarea de actualizare a datelor”, se arată în anunțul celor de la ENEL România.