Ai contract cu ENEL, ENGIE sau E.ON? Se reduc facturile la energie, în loc să crească de la 1 aprilie dacă depui acest document

03 apr. 2023
Ai contract cu ENEL, ENGIE sau E.ON? Se reduc facturile la energie, în loc să crească de la 1 aprilie dacă depui acest document

Începând cu 1 aprilie cresc prețurile la energie. Din fericire, noile modificări de tarif se vor resimți doar în cazul gazelor, nu și a curentului. Sau cel puțin așa pare la prima vedere, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla exact. Primele date arată că facturile la gaze vor crește cu 4%.

Cum în România sunt foarte multe familii care au venituri mici, este bine de știut că există anumite situații în care un documente vă poate salva destul de mulți bani.

Așadar vrei să beneficiezi de plafonarea facturilor la E.ON România, ENEL, ENGIE sau orice altă companie de energie? Atunci ar fi bine să știi că ai de urmat anumite reguli pentru a beneficia de această oportunitate.

Toate informațiile se regăsesc pe site-ul oficial al E.ON România, însă ar fi bine să clarificăm unele dintre ele. În primul rând, trebuie să știm de ce documente avem nevoie, dar și unde trebuie depuse.

Conform reprezentanților companiei, documentele pot fi depuse online, accesând site-ul E.ON România. De asemena, cei care nu vor să facă acest lucru online, pot merge la cel mai apropiat magazin, iar totul va fi soluționat rapid.

Vestea bună este că nimeni nu are nevoie de o programare în magazin. Astfel, dacă ești client E.ON nu trebuie decât să ajungi acolo și să depui documentele.

Cine poate beneficia de reducerea facturilor la energie?

Cine beneficiază de plafonarea facturilor la E.ON România? Familia cu minim 3 copii, familia monoparentală și nu numai.

”Unde depun documentele pentru a beneficia de plafonare ? Doar dacă ești într-una din situațiile care necesită depunerea de documente (familie monoparentală sau familie cu minim 3 copii în întreținere sau utilizator de echipamente pentru tratament medical sau chiriaș în una din situațiile menționate anterior) o poți face.

Online, prin accesarea linkului disponibil pe această pagină. Fizic, în cel mai apropiat magazin E.ON, în urna special amenajată. Nu e necesară programarea vizitei în magazin pentru depunerea de documente”, anunță reprezentanții E.ON România.

Și nu doar E.ON România a emis o astfel de informare. La rândul lor, cei de la ENEL, dar și ENGIE i-au invitat pe clienții lor care se încadrează în categoriile menționate anterior să își depună documentele pentru a beneficia de plafonarea facturilor.