Ai contract cu ENEL sau altă companie de energie? Cu cât vor crește facturile la curent începând cu 1 aprilie. Se aplică tuturor

31 mart. 2023
Ai contract cu ENEL sau altă companie de energie? Cu cât vor crește facturile la curent începând cu 1 aprilie. Se aplică tuturor

Ai contract cu ENEL sau altă companie de energie. Ei bine, atunci trebuie să știi că începând cu 1 aprilie se schimbă legea și plafonările de la stat încep să nu mai fie la fel de eficiente ca până acum. Din fericire, în ceea ce privește curentul electric, lucurile nu stat atât de prost, însă la gaze vom avea creșteri considerabile la facturi.

Pentru că se vor majora tarifele de transport şi distribuţie la gaze şi energie electrică începând la 1 aprilie 2023 va genera, automat prețul pentru consumatorii casnici va crește, iar vor fi mai mari cu aproximativ 4 – 5%. Așadar cei de la ENEL, ENGIE sau alte companii care au contracte cu clienții pentru gaze vor primi mai mulți bani.

Cu cât vor crește facturile la gaze?

Asociația pentru Eenergia Inteligentă susține că majorările mai sus menționate nu vor avea un un impact direct și asupra consumatorului casnic sau non casnic și asta pentru că statul va compensa creșterile de tarife.

„Cu cât se vor majora – în medie – facturile persoanelor fizice ? În ceea ce priveşte impactul acestor creşteri de tarif asupra costurilor consumatorului final se prezintă astfel: energie electrică – nu există un impact direct asupra consumatorului casnic sau non casnic, creşterea tarifelor urmând a fi compensată de către stat; gaze naturale – consumator casnic: o creştere cu circa 4-5% faţă de preţurile efectiv achitate în luna februarie 2023; consumator non casnic cu un consum sub 50.000 MWh/an – o creştere cu circa 1-2% faţă de preţurile efectiv achitate în luna februarie 2023 consumator non casnic cu un consum peste 50.000 MWh/an – o creştere cu circa 5-10% faţă de preţurile efectiv achitate în luna februarie”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliţă.