Ai credit la ING Bank, Raiffeisen Bank, sau BCR? Greșeala care își poate majora rata. Ce trebuie să faci de urgență

29 ian. 2023
Ai credit la ING Bank, Raiffeisen Bank, sau BCR? Greșeala care își poate majora rata. Ce trebuie să faci de urgență

Dacă ai credit la ING Bank, Raiffeisen Bank, ori BCR, ar fi bine să știi câteva detalii care te pot ajuta să plătești un credit mai mic. Este foarte simplu să faci asta și oricine o poate face.

Știai că dacă ai credit ipotecar la ING Bank, Raiffeisen Bank, sau BCR, poți să optezi pentru plata anticipată a ratelor? Dacă știai, atunci află că trebuie să faci acest lucru a doua zi după scandență.

De ce? Plătești o dobândă mai mică. Cum facem asta? În general, mai toți alegem data de 15 a lunii pentru a ne plăti rata la credit, indiferent de bancă.

Soluția este să optezi pentru rambursarea anticipată deci, pe data de 16 a lunii. Adrian Asoltanie, trainer în educație financiară, a publicat un mesaj în acest sens pe un grup dedicat educației financiare.

Un internaut l-a întrebat care sunt beneficiile unei plate anticipate și scăderea de perioadă a creditului ipotecar.

Ce trebuie să faci neapărat dacă ai credit la ING Bank, Raiffeisen Bank, sau BCR 

”Salutare! Adrian Asoltanie, îmi puteți spune, vă rog, care sunt beneficiile dacă facem plata anticipată cu scădere de perioadă pentru creditul ipotecar a 2-a zi după scadență, comparativ cu orice altă zi din lună? Mulțumesc!”, a fost întrebarea unei persoane care are un credit bancar.

Adrian Asoltani a explicat totul foarte simplu. Se pare că din suma achitată anticipat, banca va retrage dobânda pentru zilele scurse de la scadență, până în ziua plății, iar aici lucrurile sunt destul de clare.

”Din suma achitata anticipat, banca întâi trage dobânda pentru zilele scurse de la scadență până la ziua plății. Dacă achiți după 10 zile de la scadență 500 lei, e posibil ca din aceștia 3-400 ron, poate și mai mult, sa meargă spre dobândă, nu spre principal”, a spu specialistul.

Iar această regulă se aplică fie că ai credit la ING Bank, Raiffaisen Bank, ori BCR sau BRD, așa că merită să încerci.