Ai cumpărat acest produs de la LIDL? Este toxic. Arunca-l urgent! A fost retras deja de pe piață

05 mai 2023
Ai cumpărat acest produs de la LIDL? Este toxic. Arunca-l urgent! A fost retras deja de pe piață

Alertă alimentară la magazinele LIDL. Un produs iubit de numeroși clienți și de altfel accesibil la preț a fost retras din rafturile magazinelor.

Este haos în magazinele LIDL din Marea Britanie. Un produs pe care inclusiv mulți români îl au în bucătăria lor s-a dovedit a fi unu cu adevărat periculos.

Este vorba despre un lot de floricele Snaktastic pentru microunde. Conform anunțului făcut de cei de la LIDL, acesta ar fi fost contaminat cu un pesticid interzis.

Drept urmare, a fost retras de la piață și în anunțul LIDL scrie că produsul reprezintă un risc imediat pentru sănătate. Din aceste motive, cei care l-au achiziționat au fost rugați să nu îl consume în niciun caz.

Produsul extrem de periculos vândut în magazinele LIDL

„Retragem de pe piață floricelele de porumb Snaktastic pentru microunde, atât variantele sărate, cât și cele dulci, care expiră pe data de 17.12.2024, pe care înregistrările noastre arată că le-ați cumpărat. Acest lucru se datorează produsului care poate conține clorpirifos, un pesticid interzis în Marea Britanie.

Deși este puțin probabil ca consumul de popcorn Snaktastic pentru microunde să prezinte un risc imediat pentru sănătate, consumul continuu de clorpirifos pe o perioadă lungă de timp poate reprezenta un risc potențial pentru sănătate.

Nu sunt afectate de această retragere nicio altă dată înainte de termen sau orice alte produse Snaktastic. Vă rugăm să verificați ambalajul pentru a vedea dacă este posibil să aveți producția afectată.”, se arată în comunicatul celor de la Lidl.

În anunțul respectiv, LIDL le cere clienților să returneze produsul pentru a putea să primească banii înapoi. Sunt vizate atât variantele dulci de floricele, cât și cele sărate, valabile până la data de 17.12.2024, arată sursa citată.

În România momentan nu s-a emis o astfel de alertă, deci cel mai probabil floricelele de porumb pentru microunde nu sunt periculoase pentru clienți.