Ai mașină Ford de acest tip? Compania cheamă în service sute de mii de mașini din întreaga lume. Este pericol de explozie

26 nov. 2022
Ai mașină Ford de acest tip? Compania cheamă în service sute de mii de mașini din întreaga lume. Este pericol de explozie

Ford a anunțat o nouă rechemare în service a unui SUV, de data aceasta afectând aproximativ 520.000 de compacte Ford Escape și Bronco Sport din Statele Unite.

Potențiale fisuri în conducta de combustibil a vehiculelor ar putea provoca incendii sub capota unor mașini, potrivit Ford și Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.

În total, 634.000 de SUV-uri sunt rechemate pentru această problemă la nivel mondial, a precizat compania.

Mai exact, injectorul de combustibil se poate fisura la unele Escapes din anii model 2022 până în 2023 și la unele Bronco Sports 2021 până în 2023 care sunt echipate cu motorul turbo de 1,5 litri cu 3 cilindri. Acest lucru ar putea permite combustibilului, sau vaporilor de combustibil, să se scurgă peste părțile fierbinți ale vehiculului și să declanșeze un incendiu.

Ford nu le sugerează proprietarilor să nu mai conducă autovehiculul. Compania a declarat că se așteaptă ca problema să apară doar la un procent foarte mic de vehicule. Compania a declarat că are cunoștință de 20 de incendii care par să aibă legătură cu această nouă problemă.

Ford a mai rechemat anumite SUV-uri

Unele dintre aceste SUV-uri au fost implicate într-o rechemare în service anterioară, care a implicat, de asemenea, o posibilitate de incendiu. Această rechemare, anunțată în martie, a implicat o posibilă scurgere care ar putea permite uleiului să ajungă în locuri din mașină unde ar putea lua foc.

Majoritatea vehiculelor implicate în această rechemare anterioară au fost supuse lucrărilor necesare pentru a remedia problema, potrivit companiei. Totuși, asta nu înseamnă că acestea sunt protejate de problema din această ultimă rechemare.

În cadrul noii rechemări în service, dealerii Ford vor instala o actualizare de software care va detecta un injector posibil fisurat. În cazul în care este detectată o fisură a injectorului, pe tabloul de bord al vehiculului se va afișa o lumină de avertizare, iar puterea motorului va fi redusă. Acest lucru va permite șoferului să găsească un loc sigur pentru a trage pe dreapta, să oprească și să apeleze la service, a precizat Ford.

Dealerii Ford vor instala, de asemenea, un tub care va scurge combustibilul scurs pe sol și îl va îndepărta de suprafețele fierbinți din vehicul. Lucrările necesare vor fi efectuate fără niciun cost pentru proprietarii SUV-urilor.

Ford a declarat că a luat măsuri pentru ca dealerii să ofere preluarea și predarea gratuită a vehiculelor pentru reparațiile necesare. De asemenea, proprietarii își pot aduce ei înșiși vehiculele la dealeri, scrie CNN.