Ai plătit facturi mari la gaze de la ENEL, ENGIE sau altă companie? Verifică urgent index-ul! Iată ce au descoperit cei de la ANRE

27 ian. 2023
Ai plătit facturi mari la gaze de la ENEL, ENGIE sau altă companie? Verifică urgent index-ul! Iată ce au descoperit cei de la ANRE

Românii care au plătit facturi mari la gaze de la  ENEL, ENGIE sau altă companie trebuie neapărat să știe aceste informații. Anunțul a venit chiar din partea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a anunțat că operatorii rețelelor de distribuție a energiei electrice au fost amendate cu 2,4 milioane de lei din cauză că au depășit, de mai multe ori, intervalul de trei luni pentru citirea indexului.

„La sfârşitul anului 2022, am dispus acţiuni de control inopinate la operatorii de distribuţie a energiei electrice, prin care am verificat modul de îndeplinire a obligaţiei de citire a indexului grupului de măsurare a energiei electrice la un interval de timp care nu trebuie să depăşească 3 luni, în cazul clienţilor casnici, aşa cum prevede art. 45 alin. (10) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare.

În urma finalizării acţiunilor de control, inspectorii au constatat depăşiri frecvente a intervalului de 3 luni pentru citirea indexului grupului de măsurare a energiei electrice, toţi operatorii de distribuţie verificaţi fiind sancţionaţi cu amenzi contravenţionale”, a subliniat preşedintele ANRE.

Românii care au plătit facturi mari la gaze de la  ENEL, ENGIE sau altă companie trebuie să verifice

Președintele ANRE a mai spus că au fost acordate amenzi de 400.000 de lei fiecare pentru E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea, Distribuţie Energie Electrică România, Distribuţie Energie Oltenia şi Delgaz Grid.

„Fac precizarea că, începând cu data de 16.12.2022, amenda contravenţională pentru nerespectarea de către operatorul de distribuţie a obligaţiei de citire a indexului grupului de măsurare al clientului final casnic la un interval de timp de maximum 3 luni s-a modificat şi este cuprinsă între 100.000 lei şi 1.000.000 lei. Amenzile contravenţionale aplicate de ANRE se constituite integral ca venit la bugetul de stat”, a precizat Chiriţă.