ANAF, anunțul cu care a înfuriat pe toată lumea. Ce taxă suplimentară vor trebui să plătească milioane de români! În plus, vor fi și controlați

28 ian. 2023
ANAF, anunțul cu care a înfuriat pe toată lumea. Ce taxă suplimentară vor trebui să plătească milioane de români! În plus, vor fi și controlați

ANAF introduce o nouă taxă în România, anunțul fiind făcut chiar de către această instituție. Fiscul are de gând să controleze persoanele fizice din țară.

ANAF a publicat pe propriul site, cu scopul de a fi consultat, un proiect de ordin care prevede aprobarea metodelor indirecte de stabilire a veniturilor și a procedurii de aplicare a acestora.

Mai precis, ANAF are de gând să controleze persoanele fizice din România, iar aici intră și veniturile membrilor familiei.

Noua taxă poartă numele de ”taxa pe stilul de viață”. Prin intermediul acesteia, Fiscul dorește să aibă un control mai bun asupra veniturile nedeclarate ale persoanelor fizice din România. De asemenea, vor fi controlate și veniturile membrilor familiei contribuabilului.

Noua taxă va determina stilul de viață

Pe site-ul Fiscului se mai arată că toate tranzacțiile efectuate de un contribuabil vor fi folosite pentru a face estimări în baza stilului de viață.

Proiectul de ordin arată că taxa are mai multe obiective, printre care și „extinderea capacității de analiză la întreaga familie a contribuabilului, inclusiv datele financiare și patrimoniale ale soțului / soției și ale copiilor”.

În acest mod, spune Fiscul, angajații instituției vor putea controla periodic veniturile estimate și cele declarate de către contribuabil.

„Verificările ar urma să fie optimizate în așa fel încât să se axeze în special pe contribuabilii cu risc ridicat care au potențialul de a obține venituri mari”, arată ANAF, scrie România TV.