Anunț pentru toate persoanele care NU locuiesc la adresa trecută pe buletin! Trebuie să completeze urgent acest formulat sau pierd bani

27 ian. 2023
Anunț pentru toate persoanele care NU locuiesc la adresa trecută pe buletin! Trebuie să completeze urgent acest formulat sau pierd bani

Persoanele care nu locuiesc la adresa din buletin, dar care doresc să beneficieze de acest ajutor de la Guvern, trebuie să completeze de urgență această declarație.

Autoritățile au anunțat că, din 16 ianuarie, românii care nu locuiesc la adresa din buletin trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere dacă doresc să beneficieze de cardurile de energie în valoare de 1.400 de lei.

Numărul beneficiarilor acestor carduri se ridică la peste 500.000, însă nu toți sunt obligați să completeze formularul. Este vorba doar despre cei care nu locuiesc la adresa din buletin, despre cei care locuiesc la aceeași adresă  cu mai mulți colocatari și cei care locuiesc la satele unde nu există nomenclator stradal.

Persoanele care nu locuiesc la adresa din buletin trebuie neapărat să completeze formularul dacă nu vor să piardă ajutorul de la Guvern

Autoritățile mai spun că, după ce vor fi completate declarațiile, acestea vor fi analizate iar oamenii vor afla de abia pe data de 15 februarie dacă sunt sau nu eligibili pentru a primi cardurile. Plățile de vor face de la 1 martie.

Românii care doresc să primească ajutor de la stat pentru energie trebuie să fie pensionari ai sistemului public de pensii, pensionari ai aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiari de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

De asemenea, și persoanele care au un handicap grav, accentuat sau mediu pot primi cardurile de energie, dar dacă au venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei.

În fine, se mai aplică ți pentru familiile beneficiare de alocaţie de susţinere a familiei și familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.